Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας των προφυλακισμένων της ΧΑ

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας των προφυλακισμένων της ΧΑ

Ζήτημα παραμένει εάν θα επιτραπεί η μεταγωγή των προφυλακισμένων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού στη βουλή.

Μετά την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής υπέρ της άρσης ασυλίας των προφυλακισμένων στον Κορυδαλλό βουλευτών της Χρυσής Αυγής -του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παπά και του Γιάννη Λαγού- το θέμα πρόκειται να συζητηθεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει επί των νέων αιτήσεων.

Στις δικογραφίες, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων, προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παπά).

Το ζήτημα είναι πλέον αν η Διεύθυνση των φυλακών θα παράσχει την απαιτούμενη άδεια προκειμένου να γίνει μεταγωγή για τον Γραμματέα και τους άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ώστε να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο Κανονισμός και να μιλήσουν στην Ολομέλεια πριν τη διεξαγωγή της ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας.

Αν τελικά η άδεια αυτή δοθεί, που θεωρείται και το πιθανότερο, οι βουλευτές θα έχουν δικαίωμα ψήφου και λόγου. Με βάση και την εμπειρία της μεταγωγής των Γ. Γερμενή και Ε. Μπούκουρα στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες, τα μέτρα αναμένεται να είναι αυστηρά, με δεδομένη και την εντολή που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Βουλής για πλήρη σεβασμό στη δικονομική διαδικασία (σεβασμός στα δικαιώματα των κατηγορουμένων κλπ).

Διαβάστε ακόμη:

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή

Που σημείωσε η Χρυσή Αυγή τα υψηλότερα ποσοστά της

Ποσοστά-ντροπή κατέγραψε η Χρυσή Αυγή στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα

Το χρυσαυγίτικο πογκρόμ τον Μάη του 2011 που έμεινε εκτός πορίσματος