Συντριβή ενός Airbus A320 της Germanwings στις νότιες Άλπεις

Συντριβή ενός Airbus A320 της Germanwings στις νότιες Άλπεις

Διαβάστε τι μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

Ένα Airbus A320 της εταιρείας Germanwings συνετρίβη στις νότιες Άλπεις, σύμφωνα με πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στην Βαρκελώνη (Ισπανία) και το Ντίσελντορφ (Γερμανία).

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε 142 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 ως 150 άνθρωποι. Από τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοινώθηκε πως μετέφερε 142 επιβάτες, και εξαμελές πλήρωμα. Ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν φόβους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

«Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα», δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Το χρονικό του δυστυχήματος
Το αεροπλάνο των γερμανικών αερογραμμών απογειώθηκε στις 10.01 το πρωί από τη Βαρκελώνη, με κατεύθυνση το Ντίσελντορφ. Λίγη ώρα μετά, στις 10.47 εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ ορισμένα λεπτά αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ και τελικά κατέπεσε στην περιοχή Μπαρσελονέτ.

Το αεροπλάνο της γερμανικής εταιρίας German Wings, με αριθμό πτήσης 4U9525 που εκτελούσε δρομολόγιο για λογαριασμό της Lufthansa, ενώ είχε προσγειωθεί στην ισπανική πόλη εκτελώντας την αντίστροφη διαδρομή, με την πρωινή πτήση από το Ντίσελντορφ. Δείτε το το χάρτη που με την πορεία του αεροπλάνου.

Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί την ανασύνθεση του αεροσκάφους λίγα λεπτά πριν την τραγική συντριβή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο