ΣΥΡΙΖΑ: Απορίας άξιο πώς ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για δήθεν καταπολέμηση της διαφθοράς

ΣΥΡΙΖΑ: Απορίας άξιο πώς ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για δήθεν καταπολέμηση της διαφθοράς
Election Results at SYRIZA headquarters, in Athens, on May 21, 2023 (Photo by Konstantinos Zilos/NurPhoto) (Photo by Konstantinos Zilos / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «καταγράφουμε πως ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει, έστω έμμεσα, πως η κατάσταση στον Τύπο δεν είναι η καλύτερη δυνατή».

«Είναι απορίας άξιο το πώς μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πανηγυρίζει για τη δήθεν βελτίωση της κατάστασης της χώρας στον τομέα της διαφθοράς», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ  σε ανακοίνωση του.

Αυτό, όπως αναφέρει: «όταν 16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη. Όταν αποδεικνύεται δηλαδή ότι τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα, ακόμα και τώρα, σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών Αρχών. Ή όταν καλούνται από τη Δικαιοσύνη οι πρώτοι ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών μετά από 25 μήνες. Και κατά τη διάρκεια αυτή, ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να μη μάθουμε την αλήθεια. Ακόμα και αυτούς που σήμερα η Δικαιοσύνη καλεί ως υπόπτους, η Νέα Δημοκρατία τους είχε φυγαδεύσει τον Σεπτέμβρη του 2022, από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με απόφαση των βουλευτών της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ  προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση, καταγράφουμε πως μετά τις αλλεπάλληλες εκθέσεις διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών, ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει, έστω έμμεσα, πως η κατάσταση στον Τύπο δεν είναι η καλύτερη δυνατή». «Είναι κι αυτό ένα μικρό βήμα, αν αναλογιστεί κανείς τη λάσπη που εκτόξευε μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει για τις εκθέσεις που εμφάνιζαν τη χώρα στη θέση 107 ή 108 ως προς την ελευθερία του Τύπου», σχολιάζει.

Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του τώρα, γιατί αύριο μπορεί και να είναι αργά, αντί να πετάει το μπαλάκι στους πολίτες, μέσω της ‘ατομικής ευθύνης’» και πως «η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρέπει να ενισχυθεί άμεσα όπως και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που αφορούν την προστασία των δασών και την πρόληψη των πυρκαγιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: