ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης πρότεινε εσωκομματικές εκλογές για τις 6 Οκτωβρίου

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης πρότεινε εσωκομματικές εκλογές για τις 6 Οκτωβρίου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Αθήνα Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν θα γίνω όμηρος κανενός συμφέροντος, εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

Την πρόταση του για εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις 6 Οκτωβρίου και 13 Οκτωβρίου (εφόσον χρειαστεί) κατάθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

«Δεν θα γίνω όμηρος κανενός συμφέροντος, εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας -που θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- είχε προτείνει εσωκομματικές εκλογές για τις 3 Νοεμβρίου και δεύτερο γύρο στις 10 Νοεμβρίου.

O κ. Ανδρουλάκης είπε ακόμα πως υποψηφιότητες θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τρείς εβδομάδες πριν το πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ πρότεινε και τη διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού debate μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

«Τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας. Με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο. Ένα ελεύθερο debate» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ πως «τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάλογα προηγούμενων σεναρίων περί στρατηγικής συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Έχω νέα λοιπόν για τους νέους σκηνοθέτες του παρασκηνίου.

Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί σε συνιστώσα».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «με σκιές του παρελθόντος όπου ο πυρήνας της στρατηγικής τους τα τελευταία 10 χρόνια ήταν η τοξικοποίηση και εν τέλει η διάλυση του ΠΑΣΟΚ, εγώ προσωπικά δεν έχω καμία δουλειά. Καθαρές κουβέντες». Πρόσθεσε ακόμη ότι μετά τις εκλογές έχουμε χρέος να προχωρήσουμε σε ένα ενωτικό πολιτικό συνέδριο όπου θα συζητήσουμε τη νέα μας στρατηγική, ώστε πλέον συντεταγμένα να αναδεικνύουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη χώρα. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν εξασφαλίζεται από την λογική “φύγε εσύ έλα εσύ”». Δεσμεύτηκε αποδεχόμενος την σκληρή κριτική ότι μετά τις εκλογές χρειάζεται νέα δομή και ένα πιο ολιγομελές Πολιτικό Συμβούλιο ώστε να αποτελεί ένα πραγματικό πολιτικό κέντρο του κόμματος που θα παίρνει αποφάσεις και θα προσδιορίζει τη στρατηγική».

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη, τη χώρα, αλλά και τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που ήταν πάντα το μόνο και μεγάλο στήριγμά μου. Σε αυτούς θα απευθυνθώ και στις ερχόμενες εκλογές, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους. Για να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία, αλλά με ακόμα μεγαλύτερα βήματα. Κρατώντας τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες, με ήθος, με εντιμότητα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αλλά με πιο έντονη δράση. Με πιο επιθετική επικοινωνία. Με περισσότερες πρωτοβουλίες και με μεγαλύτερη συλλογικότητα. Διορθώνοντας λάθη, ενώνοντας δυνάμεις, επιταχύνοντας τη δυναμική μας. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου απέναντι στην καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, απέναντι στα μέλη της παράταξης αλλά και τη μεγάλη ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος!».

Σημείωσε ότι οι αντίπαλοι μας δεν βρίσκονται σε αυτή εδώ την αίθουσα γιατί, όπως είπε, «μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά στο τέλος προχωράμε όλοι μαζί. Η ενότητά μας έχει σφυρηλατηθεί στα δύσκολα. Κι όταν θα ολοκληρωθούν οι εκλογικές μας διαδικασίες, όπως είχα πει και στις 12 Δεκεμβρίου του 2021

δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στις εκλογές την ώρα όμως που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έπεφταν, κι αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα στην περιφέρεια και στον χάρτη της επικράτειας φάνηκε ξανά το πράσινο χρώμα μετά από 12 χρόνια.

«Θα ήθελα λοιπόν να κοιτάξετε στα μάτια τον κόσμο της παράταξης που έδωσε γενναίο αγώνα σε κάθε γωνιά της χώρας και να του πείτε ότι αυτά που πέτυχε, είναι για κάποιους από εσάς καταστροφή. Να του πείτε ότι όσα κέρδισε, ήταν για εσάς αυτονόητα. Και να του εξηγήσετε γιατί την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται και η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά από το 2016 έρχεται αντιμέτωπη με την πτώση και την εσωστρέφεια, εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ σε παραλυσία βάζοντας προσωπικές στρατηγικές πάνω από το συλλογικό καλό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: