ΣΥΡΙΖΑ: Η πορεία προς το Συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Η πορεία προς το Συνέδριο
Ταμπέλα με το νέο τίτλο του κόμματος και το νέο έμβλημα βρίσκεται τοποθετημένη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013. Αλλάζει από 1-1-2014 ο τίτλος του κόμματος από ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό μέτωπο σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς με έμβλημα του κόμματος ένα πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος – κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μοβ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

 

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη με την συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές , κατά την σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν ειδικότερα , το άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία με στόχο την εγγραφή νέων μελών και η προετοιμασία των Θέσεων.

Η κομματική ηγεσία σκοπεύει να ανοίξει μεγάλο διάλογο γύρω από τις Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις μελλοντικές προοπτικές του κόμματος και την Αριστερά. Στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η καταρχήν συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία και μετά από περίπου είκοσι ημέρες, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή , προκειμένου να καταλήξει στις συνεδριακές διαδικασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ