ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης: Το κλίμα στην ΚΟ, οι νέοι ρόλοι στη Βουλή και τα 16 «λευκά» στον νέο πρόεδρο

ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης: Το κλίμα στην ΚΟ, οι νέοι ρόλοι στη Βουλή και τα 16 «λευκά» στον νέο πρόεδρο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός» το μήνυμα Αποστολάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα… πατήματα τους ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από την πρώτη ομιλία του νέου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τις επιλογές που έκανε ο ίδιος για το προεδρείο της ΚΟ και τις έμμεσες αντιρρήσεις που εκφράστηκαν για τις επιλογές Κασσελάκη ως προς την αντιπροσώπευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό μετά από τη συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη, o κ. Κασσελάκης πρότεινε για νέα γραμματέα της ΚΟ της Θεοδώρα Τζάκρη, κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπος τους Νίκο Παππά, Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Διονύσης Καλαματιάνο. Για διευθυντής της ΚΟ προτάθηκε ο Γιώργος Τσίπρας και για συντονιστής Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, στην ψηφοφορία που έγινε αποτυπώθηκε μία ξεκάθαρη διαφοροποίηση 15 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας από τις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν το ακριβές αποτέλεσμα να είναι 28 «υπέρ» και 16 »λευκά», μιας και η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου φέρεται να άλλαξε την ψήφο της, με την οποία αρχικά είχε υποστηρίξει την πρόταση που κατατέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 16 βουλευτές που λευκό στις εισηγήσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

  • Έφη Αχτσιόγλου,
  • Όλγα Γεροβασίλη,
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος,
  • Αλέξης Χαρίτσης,
  • Νάσος Ηλιόπουλος,
  • Πέτη Πέρκα,
  • Κώστας Μπάρκας,
  • Σία Αναγνωστοπούλου,
  • Κατερίνα Νοτοπούλου,
  • Γιώργος Ψυχογιός,
  • Μερόπη Τζούφη,
  • Οσγκιούρ Φερχάτ,
  • Ζεϊμπέκ Χουσεΐν,
  • Θεανώ Φωτίου,
  • Μαρίνα Κοντοτόλη
  • Δημήτρης Τζανακόπουλος

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσήλθε στη ΚΟ αλλά δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του προεδρείου.

Σημειώνεται πως οι αρμόδιοι ανά τομέα κοινοβουλευτικής εργασίας του κόμματος, οι λεγόμενοι «τομεάρχες», αναμένεται να επιλεγούν και να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μηνύματα στους διαφωνούντες μέσω Αποστολάκη

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η «αναβάθμιση» του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με το ertnews.gr, λέγοντας «ο Κασσελάκης επέλεξε άτομα που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν. Μπορεί ο τρόπος να είναι διαφορετικός αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι (σ.σ. o κ. Πολάκης) έχει δουλέψει και είναι καθαρός».

Παραδεχόμενος ότι υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες και προβληματισμοί στο κόμμα γεγονός που αποτυπώθηκε στα «λευκά» στη χθεσινή ψηφοφορία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης, δήλωσε ότι όντως υπάρχει αντίθεση και εσωτερική αντιπαράθεση, η οποία είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού.

«Θεωρώ ότι στην πορεία το κόμμα θα λειτουργήσει, θα λειτουργήσουν τα όργανα γιατί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε», σημείωσε. Και όπως είπε, ο καθένας που αντιδρά έχει τους δικούς του λόγους επισημαίνοντας ότι αυτό είναι απολύτως κατανοητό και σεβαστό. Και όπως δήλωσε κανείς δεν περισσεύει.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να φύγουν κάποια στελέχη που διαφωνούν με τη νέα ηγεσία, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. «Η Αριστερά μας έχει συνηθίσει σε τέτοια θέματα. Καλό θα είναι να μην γίνει. Δεν περισσεύει κανείς. Για όλους υπάρχει δουλειά και όλοι πρέπει να  σταθούν στο καινούργιο αρχηγό, να καταλάβουν ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός. Τελείωσε αυτό», όπως είπε.

Όσον αφορά τη μη αναφορά του κ. Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του στην ΚΟ, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει τη δουλειά του και εμείς τη δική μας».

Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος δήλωσε ότι απαιτείται χρόνος και θα γίνει όταν θα είναι έτοιμο το κόμμα. Όπως είπε η διεξαγωγή του συνεδρίου εντός του Νοεμβρίου, όπως ζητούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι εφικτή καθώς θα χρειαστεί προεργασία και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει φαντάρος αποκαλύπτοντας ότι θα είναι πολύ πιθανό να υπηρετήσει το Νοέμβριο στον Στρατό Ξηράς.

«Αριστερός δε σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας»

Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι είναι ευκατάστατος και πιθανότατα δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά ο κ. Αποστολάκης υποστήριξε ότι «αριστερός δεν σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει μια οικονομική άνεση δεν σημαίνει ότι του στερείται το δικαίωμα να είναι αριστερός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: