ΣΥΡΙΖΑ κατά των επικριτών του Κασσελάκη: Δρομολογούν νέο κόμμα με νέο αρχηγό

ΣΥΡΙΖΑ κατά των επικριτών του Κασσελάκη: Δρομολογούν νέο κόμμα με νέο αρχηγό
ATHENS, GREECE - SEPTEMBER 18: Candidate for Syriza Leadership election, Stefanos Kasselakis (C) speaks to the press at Syriza Party headquarters, after the elections in Athens, Greece on September 18, 2023. Costas Baltas / Anadolu Agency (Photo by COSTAS BALTAS / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Την Πέμπτη η συνεδρίαση του ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, για τη για διαγραφή των Τζουμάκα, Φίλη, Βίτσα και  Σκουρλέτη.

Νέα επίθεση κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στις επιλογές του Στέφανου Κασσελακή εξαπέλυσε την Τετάρτη η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «μεμονωμένα στελέχη που κινούνται αντικαταστατικά».

Ακόμα, σε διαρροή της Κουμουνδούρου σημειώνεται πως τα εν λόγω στελέχη «ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Αναλυτικά, οι εν λόγω κομματικές πηγές αναφέρουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δίνει τη μάχη ενάντια στη Δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης». Τονίζουν ότι «κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «η λογική τού εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει τον σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό». Προσθέτουν δε ότι «ο ”εμφύλιος πόλεμος” έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη» και σχολιάζουν ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ”εμφύλιος”», καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της Αριστεράς».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως «είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της Αριστεράς και τη νικηφόρο πορεία τής προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα». Τονίζουν, καταληκτικά, ότι «σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την προσπάθεια για την τελική νίκη».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, όπου θα συζητηθεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα μετά από τις προτάσεις για διαγραφή των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: