«Κορύφωση της εγκληματικής δράσης της ΧΑ η δολοφονία Φύσσα»

«Κορύφωση της εγκληματικής δράσης της ΧΑ η δολοφονία Φύσσα»

Σκληρές ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – «Απονομή δικαιοσύνης» ζητά ο Σ. Κεδίκογλου. 

«Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής, στη χώρα μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει παράλληλα ότι «οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό», ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν «είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση, από τα πιο επίσημα χείλη, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χρυσή Αυγή και χτυπά την δημοκρατία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί «κάθε δημοκράτη πολίτη να πάρει μέρος στη σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6.00 μμ στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν -οδός Π. Τσαλδάρη )» και καταλήγει: «οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό».

ΠΑΣΟΚ: «Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή»
Ως εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής Ελλήνων πολιτών και μεταναστών, πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται: «Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της ΧΑ. Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών».

dolofonia

«Η δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της»
«Η Δικαιοσύνη θα κάνει άμεσα και στο ακέραιο το καθήκον της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις «να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας», τονίζοντας ότι « Δημοκρατία χρειάζεται σταθερότητα, σύνεση και υπευθυνότητα από όλους».
«Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

ΕΛ.ΑΣ.: «O δράστης ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή»

???????????????????????

Στον εισαγγελέα ο 45χρονος
Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί ο 45χρονος – που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, εναντίον 34χρονου στο Κερατσίνι. Κατά την προανάκριση, ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, παραδέχθηκε ότι ανήκει ιδεολογικά στη Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει και από τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Με εντολή του εισαγγελέα, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων, με αφορμή το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος 34χρονος, που ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστός στην περιοχή, καθώς ο πατέρας του ήταν πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, διαπληκτίστηκε με κάποιον σε καφετέρια, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, στην Αμφιάλη. Στην προσπάθειά του να πάρει τη μοτοσικλέτα του για να πάει σπίτι του, δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων με φόρμες παραλλαγής. Ξαφνικά ΙΧ αυτοκίνητο διασχίζοντας αντίθετα το δρόμο, στον οποίο βρισκόταν η καφετέρια, όπου έγινε η συμπλοκή, σταμάτησε και τότε ο οδηγός του βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος.

Πριν το θύμα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πρόλαβε να υποδείξει σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Η Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της, με ανακοίνωση, καταδίκασε απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διέψευσε κατηγορηματικά όσους την εμπλέκουν στο γεγονός. «Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους» τονίζεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.