ΣΥΡΙΖΑ: «Προσγείωση στη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Προσγείωση στη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση μετά από τις δηλώσεις Σόιμπλε για πιθανό νέο πακέτο στήριξης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση πραγματοποιεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πως η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης.

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει νόθα στηρίγματα για να αποφύγει τις κάλπες και τη λαϊκή ετυμηγορία, οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων όπως του κ.Σόιμπλε, αλλά και η Έκθεση του ΔΝΤ, προσγειώνουν στη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την πρόσδεσή της σε μια καταστροφική πολιτική που εξοντώνει τον ελληνικό λαό και συνεπάγεται τη λήψη νέων αντικοινωνικών μέτρων, ούτε ότι το δημόσιο χρέος, που αποτελεί το πρόσχημα των μνημονίων, δεν καθίσταται σε καμία περίπτωση βιώσιμο», επισημαίνει το κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος τονίζει πως «επικοινωνιακές και μόνο κινήσεις, όπως ο φημολογούμενος ανασχηματισμός, δεν μπορούν να διορθώσουν την εικόνα κυβερνητικής αποσύνθεσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα βλέπει ο Σόιμπλε

Εγκρίθηκε το δάνειο 3,41 δισ. ευρώ του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Τι θα πληρώσουμε ως το 2020

Η λίστα Λαγκάρντ «δείχνει» φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ