ΣΥΡΙΖΑ: «Συνειδητή εξαπάτηση του λαού» από την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: «Συνειδητή εξαπάτηση του λαού» από την κυβέρνηση

Για ψευδείς εξαγγελίες καταγγέλει τον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση, επικαλούμενη την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

«Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να υπόσχεται τη “Γη της Μνημονιακής Επαγγελίας”, να εξαπατά συνειδητά τον ελληνικό λαό και να υπερασπίζεται ανενδοίαστα τα συμφέροντα των δανειστών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η νέα μέρα που ξημερώνει για τη χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έχει την ίδια μνημονιακή συνταγή, με τα ίδια φθαρμένα και καταστροφικά υλικά».

«Τίποτα απολύτως», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν επιβεβαιώνει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για βιωσιμότητα του χρέους και έξοδο από την κρίση, οι οποίες μάλιστα λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα που δημοσιεύεται και η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προαναγγέλλει νέα μνημονιακά μέτρα, ύψους 7,7 δισ. για την επόμενη τετραετία, διαψεύδοντας κάθε κυβερνητικό ισχυρισμό περί τέλους των μνημονίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Σαμαράς: «Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον»

ΔΝΤ: Πρόσθετα μέτρα ύψους 5,7 δισ. ευρώ – Ναι σε «κούρεμα» χρέους

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – Βίντεο