ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος της εργασίας το «σχέδιο» της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος της εργασίας το «σχέδιο» της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (Δ) μιλά ενώ διακρίνεται ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης (2Α) στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το διυπουργικό νομοσχέδιο που έχει το χαρακτήρα του επείγοντος, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό μετά από όσα ανακοίνωσε στη βουλή.

Ως «τέλος της εργασίας» ερμηνεύει το «σχέδιο» της κυβέρνησης για την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, με τις ανακοινώσεις του, ομολόγησε την πλήρη αποτυχία του. Πάλι με καθυστέρηση και με μέτρα είτε ανεπαρκή είτε εγκληματικά, οδηγεί την οικονομία σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ξεκάθαρο τι εννοεί “σχέδιο για την οικονομία”», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει ότι «εννοεί το τέλος της εργασίας και στον τουρισμό, και τη μετατροπή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε ανέργους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «με άκρα κυνικότητα δε, διακήρυξε την απόλυτη απόσυρση του κράτους από την αγορά εργασίας, λέγοντας “να κάνουν ό,τι θέλουν οι εργοδότες”» και σχολιάζει: «Γιατί, για τον κ. Μητσοτάκη οι εργαζόμενοι είναι το αμορτισέρ της οικονομίας. Του διαφεύγει προφανώς ότι χωρίς τους εργαζόμενους ούτε πλούτος παράγεται ούτε η αγορά κινείται».

«Εννοεί την εμμονή στη μείωση των μισθών, όσων “τυχερών” δεν απολυθούν με την αποτυχημένη ΣΥΝεργατική συνταγή του. Εννοεί ότι θα μειώσει την προκαταβολή φόρου μόνο για το 2020 για να τα πάρει πίσω από τον κόσμο το 2021, δυσχεραίνοντας την ανάκαμψη, περιμένοντας προφανώς ότι μέχρι τότε θα έχουν φυτρώσει λεφτόδεντρα στις επιχειρήσεις. Εννοεί ότι τα μόνα χρήματα που θα πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι δάνεια. Και είπε μάλιστα ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται ρευστότητα και υπάρχουν και μη βιώσιμες επιχειρήσεις» συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και διερωτάται:

«Αλήθεια, όποια επιχείρηση χρειάζεται σήμερα ζεστό χρήμα είναι μη βιώσιμη για την κυβέρνηση; Ποιος κρίνει τη βιωσιμότητα κατά τον κ. Μητσοτάκη;».

«Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα μπορέσει να φορτώσει τα βάρη και αυτής της κρίσης στον κόσμο της εργασίας. Γιατί όσο και αν προσπαθήσει να περιορίσει τις συνταγματικές ελευθερίες, η νέα γενιά και οι εργαζόμενοι ξέρουν και να αγωνίζονται και να διεκδικούν και να κερδίζουν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.