Σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου

Στις 12 το μεσημέρι θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης.

Σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας επισήμανε πως η Ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα. Παράλληλα,ο Ντομπρόβσκις σημείωσε την απογοήτευσή του μετά τη διακοπή το Σαββατοκύριακο του τελευταίου γύρου των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Λέγαμε πάντοτε ότι θα εξετάζαμε εναλλακτικούς τρόπους για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονταν με βάση το πρόγραμμα διάσωσης, εφόσον αυτοί έχουν πραγματική αξία. Ταυτόχρονα, τα κράτη – μέλη είναι για ευνόητο λόγο ανήσυχα και πρέπει να εγγυηθούμε ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα», προσέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και κατέληξε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μία σαφή και αξιόπιστη στρατηγική για το πώς θα ανακτήσει τη σταθερότητα στον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη. Η μπάλα είναι σαφέστατα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης».