Συσκέψεις στο Μαξίμου

Συσκέψεις στο Μαξίμου

Για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά της χώρας συσκέπτεται με συνεργάτες ο πρωθυπουργός.

Συσκέψεις στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. έχει από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτές τις συσκέψεις εκφράστηκε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα που είχε η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να συσπειρώσει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στη σύνοδο κορυφής για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Την ίδια ώρα, πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ότι ευρωπαίοι ηγέτες επικροτούν την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για την παράνομη μετανάστευση, θέμα που ταλανίζει και τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης και όχι μόνο αυτές του ευρωπαϊκού Νότου και που μετά τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, αντιμετωπίζεται με ταχύτητα.

Δεν έγινε γνωστό, αλλά θεωρείται βέβαιο πως επίκεντρο των πρωινών συζητήσεων του πρωθυπουργού αποτελούν και τα μέτρα που καλείται από την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση να λάβει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Λύση για το χρέος ζήτησε ο Σαμαράς από την Μέρκελ