Σκωτσέζικο ντους από τον Ντάισελμπλουμ – Ζητά από την Ελλάδα νέα μέτρα και περικοπές

Σκωτσέζικο ντους από τον Ντάισελμπλουμ – Ζητά από την Ελλάδα νέα μέτρα και περικοπές
epa05167814 Dutch finance minister and President of Eurogroup Jeroen Dijsselbloem attends a hearing by European parliament committee on economic and monetary affairs in Brussels, Belgium, 18 February 2016. EPA/OLIVIER HOSLET

Μικρή η πρόοδος της Ελλάδας, είπε στην ολλανδική βουλή ο ΥΠΟΙΚ, σε αντίθεση με ό,τι έλεγαν ως τώρα πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

«Δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα», είπε στην ολλανδική βουλή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, φρενάροντας με άσχημο τρόπο τις μέχρι τώρα θετικές προσδοκίες που έβγαιναν από διάφορες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, ειδικά τις τελευταίες μέρες.

Στο απόηχο του δείπνου μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Eurogroup δεν απάντησε στο ερώτημα πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

«Η Ελλάδα σημείωσε μικρή πρόοδο τον προηγούμενο μήνα στις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις απαραίτητες περικοπές», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδία, δίνοντας το στίγμα για τη στάση που αναμένεται να κρατήσει στο προσεχές Eurogroup.

Ο Oλλανδός υπουργός αναμένει ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν γρήγορα στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν για περαιτέρω μέτρα και περικοπές. Το ζήτημα είναι αν θα χρειαστούν περισσότερες περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα, αναφέρουν χαρακτηριστικά ολλανδικά μέσα. «Οι ελληνικές συντάξεις έχουν κοπεί αρκετά. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Οι ιδιωτικοποιήσεις και τα τεράστια χρέη της χώρας είναι ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Oλλανδός υπουργός.