Σκρέκας για βρεφικό γάλα: Πρόστιμα τις επόμενες ημέρες, εάν υπάρξουν παραβάσεις

Σκρέκας για βρεφικό γάλα: Πρόστιμα τις επόμενες ημέρες, εάν υπάρξουν παραβάσεις
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου προκειμένου να εξειδικεύσει τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και κρουσμάτων κερδοσκοπίας, Αθήνα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ειδικά για τα πρόστιμα που επιβάλλονται για αισχροκέρδεια ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι εισπράττονται και βεβαιώνονται.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι τα τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έχουν στόχο να διορθώσουν τις διαχρονικές στρεβλές πρακτικές εταιρειών που φούσκωναν τις τιμές στα ράφια.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις έρχονται σε συνέχεια μέτρων που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ήδη φανεί.

Αναφορικά με το βρεφικό γάλα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι εφόσον υπάρχουν παραβάσεις από τις 2 πολυεθνικές που ελέγχονται από την ΔΙΜΕΑ θα ανακοινωθούν πρόστιμα τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικά για τα πρόστιμα που επιβάλλονται για αισχροκέρδεια ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι εισπράττονται και βεβαιώνονται.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει στην Βουλή αποδεικτική και βεβαιώσεις της ΔΙΜΕΑ σε ότι αφορά στα πρόστιμα προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: