Sleed: Κατά 75% αυξήθηκε η online διαφήμιση των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας

Sleed: Κατά 75% αυξήθηκε η online διαφήμιση των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας
Μεγάλη ζήτηση για προϊόντα digital marketing - μεγαλώνει η ψαλίδα online- off line πωλήσεων.

Στην online παρουσία τους και στην προβολή της ανθρώπινης πλευράς των brands τους επένδυσαν επικοινωνιακά οι επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να διατηρήσουν το engagement και το loyalty των πελατών τους σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Ηλιάκη, Ιδρυτή της Sleed, παρά τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, υπάρχουν αρκετές υγιείς οικονομικά εταιρείες οι οποίες προβαίνουν σε ενέργειες για την ομαλή μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή. Το 2020 παρατηρήθηκε αύξηση 120% για προϊόντα digital marketing, ο τζίρος των πελατών της Sleed αυξήθηκε κατά 80%, ενώ άνοδο 75% σημείωσε η διαφημιστική δαπάνη των εταιρειών συγκριτικά με την προ κορωνοϊού εποχή. Σε ότι αφορά τον τζίρο της Sleed, μαζί με το media spend έκλεισε τη χρονιά που πέρασε στα 13 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση της διοίκησης είναι πως το 2021 θα κινηθεί με αύξηση 30%.

«Μέσα στην πανδημία, παρατηρήθηκε έντονη αύξηση για δημιουργία νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων, όμως τίποτα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, χωρίς να έχει προηγηθεί η εκπαίδευση των πελατών. Το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι αυτό που φαίνεται, ωστόσο, υπάρχει μία ολόκληρη αλυσίδα από πίσω για να μπορέσει να επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και να εξελιχθούν από παραδοσιακές, σε περισσότερο εξωστρεφείς».

Ο κ. Ηλιάκης αναγνωρίζει πως η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική αγορά σε επίπεδο ψηφιακής ωρίμανσης είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με πέντε χρόνια πριν. Βέβαια τα digital agencies εξακολουθούν, όπως λέει, να “παίρνουν από το χέρι” τις διοικήσεις των επιχειρήσεων προκειμένου να χτίσουν μαζί εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες που θα καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες.

«Αυτό που άλλαξε η πανδημία ήταν ο τρόπος που καταναλώνεται το περιεχόμενο. Ο κόσμος είχε περισσότερο διαθέσιμο χρόνο, αλλά και την ανάγκη να ξεφύγει από την σοβαρή ειδησεογραφία που αφορούσε μόνο την πανδημία και να ενημερωθεί και για άλλα πράγματα. Η τηλεόραση, είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι, εξακολουθεί και παραμένει ένα σημαντικό μέσο προβολής με έντονο το κομμάτι της εμπιστοσύνης και της αναγνωρισιμότητας. Η τοποθέτηση εκεί σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των social media μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Με το ξέσπασμα της πανδημίας η Sleed συμβούλεψε τους πελάτες της να επενδύσουν στο περιεχόμενο και να δηλώσουν ενεργά την παρουσία τους στην κοινωνία. Οι χρήστες δεν ήθελαν να δουν εκπτωτικές προσφορές, αλλά brands που λαμβάνουν μέτρα και δράσεις για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Το 2021 θα είναι μία περίεργη χρονιά για τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Όπως εξηγεί ο κ. Ηλιάκης, μπορεί να είδαμε έντονη αύξηση στα νούμερα που αφορούν τις πωλήσεις από τα ηλεκτρονικά καταστήματα, όμως αυτή η άνοδος του τζίρου ήταν τελικά πλασματική από τη στιγμή που τα φυσικά καταστήματα παραμένουν κλειστά και οι απώλειες δεν αντισταθμίζονται.

Η εταιρεία του, η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά το 2010 και σήμερα θεωρείται από τις πιο δυνατές στον χώρο, με πελάτες ηχηρά ονόματα, κυρίως από τον κλάδο του λιανεμπορίου, φέτος σχεδιάζει επενδύσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ για τη δημιουργία ιδιόκτητου στούντιο για ψηφιακές παραγωγές, ενώ θα μπουν δυναμικά και στο κομμάτι της above the line διαφήμισης σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

«Μεταξύ των υπηρεσιών μας είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων μεγάλης κλίμακας αλλά και η δημιουργία custom applications για κλάδους όπως είναι η ναυτιλία. Μεγαλώσαμε με ίδια κεφάλαια, χωρίς εξωτερικούς επενδυτές και σήμερα είμαστε από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο. Ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια να δούμε να καταγράφεται μια συγκέντρωση στον κλάδο της επικοινωνίας» κατέληξε.