Smartphones της Lenovo και στην Ελλάδα

Smartphones της Lenovo και στην Ελλάδα

Η κινεζική εταιρεία ξεκινά τη διάθεση «έξυπνων» κινητών στη χώρα μας.

Η κινεζική Lenovo ανακοίνωσε ότι εκτός από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ταμπλέτες, αρχίζει να διαθέτει πλέον από τον Σεπτέμβριο στην ελληνική αγορά και smartphones, ξεκινώντας με τέσσερα μοντέλα. Πρόκειται για τα Lenovo S860, Lenovo S850, Lenovo A859 και Lenovo A536.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Μιχάλης Οικονομάκης, γενικός διευθυντής της Lenovo για την Ελλάδα και την Κύπρο και ο Ιβάν Μπόζεφ, περιφερειακός γενικός διευθυντής της Lenovo για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρουσίασαν τις νέες συσκευές.

Οι τιμές των τηλεφώνων ξεκινούν από τα 149 ευρώ (για το A536) και φθάνουν τα 299 ευρώ (για το S860). Οι συσκευές θα διατίθενται στα καταστήματα Public, WIND, Κωτσόβολος, Media Markt και Cyta shops.

Τα Lenovo S850 και S860 έχουν μεγάλες οθόνες 5 και 5,3 ιντσών αντίστοιχα, διαθέτουν τετραπύρηνο επεξεργαστή, είναι dual-SIM και 3G, ενώ «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean. Το S850 διαθέτει μία κάμερα των 13 MPixel και μία δευτερεύουσα των 5 MP, ενώ το S860 μία των 8 MP και μία των 1,6 MP. Σύμφωνα με την εταιρεία, η χωρητικότητας 4000 mAh μπαταρία του S860 επιτρέπει στον χρήστη αυτονομία τριών ημερών.

Η διανομή των κινητών συσκευών Lenovo θα γίνεται από την εταιρεία Westnet Distribution, μέλος του Ομίλου Πάνου Γερμανού.

Η Lenovo ήδη διαθέτει smartphones στην Τσεχία και στη Ρουμανία, ενώ, εκτός από την Ελλάδα, σκοπεύει να εισδύσει επίσης, έως το τέλος του έτους, στις αγορές κινητής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Τουρκίας, της Πολωνίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας. Η εταιρεία προσβλέπει κατ’ αρχήν σε ένα μερίδιο της τάξης του 5% μέσα σε ένα εξάμηνο, ενώ στη συνέχεια -σε διάστημα ενός έτους- θα στοχεύσει σε ένα διψήφιο ποσοστό στις ανωτέρω αγορές.

Στις μεγαλύτερες δυτικές αγορές (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), η κινεζική εταιρεία θα ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική διείσδυσης, αξιοποιώντας όχι τη δική της εμπορική ονομασία, αλλά το «όνομα» της αμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Motorola Mobility, την οποία εξαγόρασε στην αρχή του 2014 από τη Google έναντι 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (οι λεπτομέρειες της συμφωνίας οριστικοποιούνται αυτή την περίοδο).

Διαβάστε ακόμη: Αποκλειστική συνεργασία της Westnet Distribution με τη Lenovo