Το Social WiFi κάνει πράξη τη νέα διαδικτυακή κουλτούρα

Το Social WiFi κάνει πράξη τη νέα διαδικτυακή κουλτούρα

Ο Γιώργος Κούτρας, συνιδρυτής του Open IT πολιορκεί με το social Wi-Fi 500 ελληνικές επιχειρήσεις.

Social WiFi είναι ο νέος όρος που μπήκε επισήμως στη ζωή όσων σερφάρουν στο internet, ανοίγοντας νέες προοπτικές τόσο για τις επιχειρήσεις που το υιοθετούν όσο και για τους πελάτες τους. Πρόσφατα μάλιστα το CoLab υιοθέτησε το εύχρηστο εργαλείο μέσω συνεργασίας που σύναψε με την εταιρεία Open IT στην οποία ανήκει και το εν λόγω προϊόν.

«Η συνεργασία με το CoLab μας ενδιέφερε πάρα πολύ επειδή θεωρούμε ότι κάνουν μια σωστή δουλειά όσον αφορά τους νέους επιχειρηματίες. Το CoLab εγκατέστησε την εφαρμογή, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη σε τρεις εκδηλώσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα» αναφέρει στο Fortunegreece.com, ο Γιώργος Κούτρας ένας εκ των δύο ιδρυτών της Open IT.

H Open IT ξεκίνησε το 2008 ως εταιρεία πληροφορικής που αναπτύσσει λογισμικό για άλλες εταιρείες του κλάδου, λύσεις για κινητά -κυρίως για Android και iPhone-, marketing καμπάνιες μέσω SMS αλλά και προϊόντα όπως το Social Wi-Fi. Το νέο προϊόν της διευκολύνει τα καταστήματα να δικτυωθούν με τους πελάτες  μέσω της επίσημης σελίδας τους στο Facebook άμεσα και γρήγορα για  να επικοινωνήσουν τις προσφορές και τα μηνύματά τους, ενώ οι χρήστες μπαίνουν κατευθείαν στο internet χωρίς την πληκτρολόγηση κάποιου κωδικού αρκεί να πατήσουν Like στη σελίδα του καταστήματος στο οποίο βρίσκονται.

Διαβάστε ακόμη: Δημιουργήστε «πιστούς» πελάτες με το wi-fi της επιχείρησής σας

Το Social Wi-Fi αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στον διεθνώς αναπτυσσόμενο τομέα της αξιοποίησης του ασύρματου δικτύου επιχειρήσεων που προωθεί τη δημιουργία «πιστών» διαδικτυακών κοινοτήτων, φέρνοντας πιο κοντά τους επιχειρηματίες και τους διαχειριστές χώρων με τους πελάτες ή τους επισκέπτες τους. Καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, βενζινάδικα, εναλλακτικοί χώροι όπως για παράδειγμα μεγάλες κατασκηνώσεις, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα στα οποία μπορεί να εγκατασταθεί το Social Wi-Fi.

Το κόστος για τη χρήση της υπηρεσίας εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης. Όπως διευκρινίζει ο Γιώργος «στην περίπτωση μιας καφετέριας το κόστος ανέρχεται στα 220 ευρώ. Εκατό είναι ο εξοπλισμός τον οποίο αγοράζει μια φορά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αλλά τον έχει για πάντα και στα 120 ευρώ διαμορφώνεται η ετήσια συνδρομή. Η εγκατάσταση γίνεται μέσα σε μια εργάσιμη μέρα».

Διαβάστε ακόμη: Δημιουργήστε «πιστούς» πελάτες με το wi-fi της επιχείρησής σας

Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη εγκαταστήσει το σύστημα social Wi-Fi προσεγγίζουν τις 60. Αρχικός στόχος της Open IT είναι να εγκατασταθεί η εφαρμογή σε περισσότερες από 500 επιχειρήσεις στην Ελλάδα μέσα στο 2014 και από ότι φαίνεται θα ξεπεραστεί. Οι ρυθμοί με τους οποίους κινούνται αυτή τη στιγμή οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ίσως και να ξεπεράσουν τις 1000. Η προηγούμενη πάντως χρονιά έκλεισε με αύξηση τζίρου 50% σε σχέση με το 2012

Στο εξωτερικό υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες με διαφορετικές όμως τιμολογιακές πολιτικές. «Είναι πολύ πιο ακριβό το προϊόν τους. Η τιμολογιακή τους πολιτική βασίζεται ανά like, δηλαδή ανά σύνδεση, κάτι στο οποίο εμείς είμαστε αρνητικοί».

Διαβάστε ακόμη: Έρχεται το υποβρύχιο Wi-Fi

Με αφορμή τη συνεργασία με το CoLab ο Γιώργος εξέθεσε τη δική του άποψη για το κύμα των startup υποστηρίζοντας πως δεν είναι απλά μια μόδα που θα περάσει. «Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές σοβαρές εταιρείες οι οποίες κάνουν πολύ σωστή δουλειά και εξελίσσονται. Αλλά δεν μπορούμε όλες να τις βαφτίζουμε startup. Η startup εταιρεία έχει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά. Έχει υψηλή, σχεδόν παγκόσμια, καινοτομία αυτού που κάνει, έχει πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και συνήθως αφού αναπτυχθεί αρκετά εξαγοράζεται από μεγαλύτερου μεγέθους εταιρείες».

Για την ανάπτυξη της εφαρμογής Social Wi-Fi χρειάστηκαν περίπου 12 μήνες με την εντατική προώθησή του να γίνεται τον Νοέμβριο. Η Open IT παράλληλα με το Wi-Fi τρέχει από τον Νοέμβριο ερευνητικό έργο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και δύο ινστιτούτα από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης  το οποίο αφορά στην ανάπτυξη mobile εφαρμογής για τους ασθενείς που έχουν χρόνιες πνευμονολογικές παθήσεις. Μέσω του mobile app οι ασθενείς  μπορούν σε καθημερινή βάση να περνούν δεδομένα στους γιατρούς, οι οποίοι τους ενημερώνουν από την πλευρά τους είτε για να αλλάξουν τη δοσολογία του φαρμάκου ή τους παροτρύνουν να προβούν σε άμεση εξέταση, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο δυσάρεστες εξελίξεις.

Η βάση της Open IΤ βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, διαθέτει γραφεία σε Κομοτηνή, Αθήνα και Θεσσαλονίκη και διατηρεί συνεργασίες με τοπικές εταιρείες πληροφορικής σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.