CoLab: Κάνεις «Like» και συνδέεσαι

CoLab: Κάνεις «Like» και συνδέεσαι

Social Wi-Fi επιλέγει για το ασύρματο δίκτυό του το CoLab.

Τη λύση του Social WiFi επέλεξε για τη διάθεση του ασύρματου δικτύου του ίντερνετ το CoLab Workspace Athens. Οι επισκέπτες του CoLab θα μπορούν να συνδέονται με το δίκτυο του χώρου απευθείας, χωρίς να μπαίνουν στην ενοχλητική διαδικασία αναζήτησης του κωδικού, απλώς και μόνο κάνοντας «Like» στη σελίδα του CoLab στο Facebook.

Το CoLab, στην οδό Πετράκη 28 στην Αθήνα, είναι από τους πρώτους χώρους συν-εργασίας και φιλοξενίας startup εταιρειών στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2009, ενώ σήμερα εκτός από τις εταιρείες που δουλεύουν στο χώρο του φιλοξενεί κάθε εβδομάδα μία σειρά από εκδηλώσεις και σεμινάρια. Ο χώρος διαθέτει ελεύθερα το ασύρματο δίκτυό του για τους επισκέπτες του, ωστόσο ο μεγάλος όγκος επισκεπτών απαιτούσε την εγκατάσταση μίας λύσης που θα επέτρεπε στο χώρο να διαχειριστεί καλύτερα το δίκτυο. Εφεξής, αυτό θα γίνεται μέσω του Social WiFi.

Διαβάστε ακόμη: Δημιουργήστε «πιστούς» πελάτες με το wi-fi της επιχείρησής σας

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της OpenIT, η οποία έχει αναπτύξει το Social WiFi, εγκατέστησαν τον εξοπλισμό στο δίκτυο του CoLab και πλέον οι επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να απολαμβάνουν ασύρματο internet απευθείας μέσα από το δίκτυο του CoLab, αλληλεπιδρώντας απλώς με τη σελίδα του στο Facebook.

Από την πλευρά του, ο χώρος εκτός από την άμεση προσφορά ελεύθερου ίντερνετ στους επισκέπτες του θα μπορεί να αξιοποιήσει τη διαδικτυακή κοινότητα που δημιουργεί μέσα στη σελίδα της στο Facebook για την επικοινωνία με τους επισκέπτες του και την προώθηση των νέων εκδηλώσεων και δράσεών του.

Το Social WiFi αποτελεί μία αξιόπιστη ελληνική λύση στον διεθνώς αναπτυσσόμενο τομέα της αξιοποίησης του ασύρματου δικτύου επιχειρήσεων, όπως εστιατόρια, καφέ και μπαρ, ξενοδοχεία, γυμναστήρια, και χώρους φιλοξενίας εκδηλώσεων, όπως είναι το CoLab, για τη δημιουργία «πιστών» διαδικτυακών κοινοτήτων, φέρνοντας πιο κοντά τους επιχειρηματίες και τους διαχειριστές χώρων με τους πελάτες ή τους επισκέπτες τους. Το CoLab, με την υιοθέτηση της λύσης λίγες ημέρες μετά την διάθεσή της, απέδειξε για μία ακόμη φορά την ηγετική του θέση στην έγκαιρη υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογικών λύσεων και την υποστήριξή του στην ελληνική τεχνολογική startup κοινότητα.