Σόιμπλε: «Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντική πρόοδο»

REUTERS

«Ανάπτυξη με χρέη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη» επαναλαμβάνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. 

Με θετικά λόγια αναφέρεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην πρόοδο του ελληνικού προγράμματος. Σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» χαρακτηρίζει την πρόοδο σημαντική και επαναλαμβάνει πως ανάπτυξη με χρέη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη: «Ιρλανδία και Ισπανία θα ολοκληρώσουν προσεχώς με επιτυχία το πρόγραμμά τους. Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και στην Ελλάδα επίσης υπάρχει σημαντική πρόοδος» δηλώνει συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε .

Για μία ακόμη φορά πάντως τονίζει ότι, εκεί όπου η οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση, τα χρέη είναι χαμηλότερα. «Γι’ αυτό κι εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση καλύτερα απ’ ότι άλλοι» προσθέτει.

«Μπρα ντε φερ» κυβέρνησης – τρόικας για το ύψος των νέων μέτρων

Αναφερόμενος στην πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η Γερμανία στηρίζει τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και εκτιμά ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση σχετικά με την τραπεζική ένωση και την ευθύνη που θα αναλάβουν οι πολίτες, απορρίπτει το ενδεχόμενο να δοθούν χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για να διασωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες.

Στουρνάρας: «Κινδυνεύουμε να πέσουμε 100 μέτρα πριν από την κορυφή»

Για το εάν οι Χριστιανοδημοκράτες θα διατηρήσουν το υπουργείο Οικονομικών, ο Γερμανός πολιτικός γελάει και σημειώνει: «σε αυτή την ερώτηση και σε όλες τις παραλλαγές της απαντώ πάντα μ’ ένα φιλικό χαμόγελο».

Σόιμπλε: «Όχι στη διάσωση των τραπεζών με χρήματα των Γερμανών»