Σόιμπλε: «Εντός πλαισίου στο προγράμμα προσαρμογής η Ελλάδα»

Σόιμπλε: «Εντός πλαισίου στο προγράμμα προσαρμογής η Ελλάδα»

Απέκλεισε «κούρεμα» του χρέους και ελάφρυνση της πολιτικής λιτότητας στην Ευρωζώνη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα είναι μέσα στο πλαίσιο του δύσκολου προγράμματος προσαρμογής τους και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι δύσκολες, αλλά δεν προχωρούν τόσο άσχημα, όσο είχε κανείς υποθέσει», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία της Γερμανίας (SWR).

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, καθώς, όπως είπε, μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε ακόμη για μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα κατά 13%, ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση των Γερμανών τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος τη χώρα σε σχέση με το 2012, όταν «η Ελλάδα ήταν ακόμη πολύ ακριβή».

Ο Σόιμπλε πάντως δήλωσε πως δεν βλέπει λόγο αλλαγής στην εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την προειδοποίηση του οργανισμού Oxfam ότι η αυστηρή πολιτική λιτότητας θα μπορούσε να οδηγήσει στη φτώχεια 25 εκατομμύρια Ευρωπαίους στα επόμενα δώδεκα χρόνια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της ακολουθούμενης πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για λιτότητα, αλλά για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Διαβάστε ακόμη: «Κενό» 4-4,5 δισ. ευρώ βλέπει ο Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα