Σόιμπλε: Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους

Σόιμπλε: Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους
epa05984107 German Finance Minister Wolfgang Schaeuble attends a plenary session on the Europe in the New World, strategy to thrive during an European Business summit, in Brussels, Belgium, 23 May 2017. EPA/STEPHANIE LECOCQ

«Μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

 

Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου, όμως η πολιτική ηγεσία της επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους, υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι και οι εφοπλιστές συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους. «Τίποτα δεν έχει συμβεί», φέρεται να δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση στη χώρα δεν είναι ανταγωνιστική.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε και στις κατηγορίες για τη σκληρότητα των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε τη θέση του ότι η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της, ενώ δεν απέφυγε να επικρίνει για μια ακόμη φορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ λέγοντας πως είναι «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς χαλαρή για τη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Σόιμπλε κατηγορεί την… ΕΚΤ για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας