Σόιμπλε: «Τέρμα το ελληνικό μοντέλο διάσωσης»

Σόιμπλε: «Τέρμα το ελληνικό μοντέλο διάσωσης»

Μοναδική περίπτωση η Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας.

Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην οποία αναφέρθηκε και στο αγάπημενο του θέμα τις τελευταίες μέρες , αυτό της Ελλάδας.

«Αν κερδίσουμε εμείς δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις σαν την ελληνική» αναφέρει ο κ. Σόιμπλε και συμπληρώνει ότι «πιο δυνατή Ευρώπη σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν το καθήκον τους και να μην ζητούν χρήματα από τους άλλους, αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος για μια ισχυρή Ευρώπη, είναι το λάθος κίνητρο».

«Εάν επανεκλεγεί η καγκελάριος Μέρκελ, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε το έργο για μια ισχυρότερη Ευρώπη, αυτή είναι η γενική μας θέση. Δεν θέλουμε μία γερμανική Ευρώπη αλλά μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: «Καμία χαλάρωση στην Ελλάδα»

Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί αλλά τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν, υποστήριξε.

«Αυτό φαίνεται από τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων που είναι σταθερά. Οι αγορές έχουν πειστεί για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης ως σύνολο. Οι οικονομίες ανακάμπτουν στο σύνολο της Ευρωζώνης και το μέσο έλλειμμα έχει μειωθεί στο μισό σε όλα τα κράτη», επισήμανε.