Σολτς: Η ενεργειακή στροφή θα βοηθήσει τη Γερμανία να παραμείνει βιομηχανικός γίγαντας

Σολτς: Η ενεργειακή στροφή θα βοηθήσει τη Γερμανία να παραμείνει βιομηχανικός γίγαντας

Η Γερμανία πρέπει να παράγει περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και να αντιμετωπίσει τις αναμενόμενες ελλείψεις φυσικού αερίου, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ενεργειακή ασφάλεια θα είναι ένα ζήτημα για “εβδομάδες, μήνες και χρόνια”, δήλωσε ο Σολτς σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κυκλοφόρησε  σήμερα.

Η Γερμανία κατασκευάζει τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου, διοχετεύει περισσότερο φυσικό αέριο σε συστήματα αποθήκευσης και ενισχύει τη χρήση μονάδων άνθρακα για να μειώσει την εξάρτηση από το ρωσικό καύσιμο εν μέσω της εκτίναξης των τιμών ενέργειας και της απειλής ξαφνικής διακοπής της παροχής.

Ο Σολτς συνέκρινε τις αυξήσεις των τιμών με την κρίση πληθωρισμού των δεκαετιών του 1960 και του 70. Η κυβέρνησή του έχει καταλήξει σε ένα πακέτο βοήθειας αξίας άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ (30,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που περιλαμβάνει την κατάργηση ενός πρόσθετου τέλους στην ηλεκτρική ενέργεια, την απότομη έκπτωση των εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών και την παροχή εφάπαξ πληρωμών 100 ευρώ ανά παιδί και 300 ευρώ για κάθε φορολογούμενο εισοδήματος. 

Η Γερμανία “θα είναι ένα κλιματικά ουδέτερο, οικονομικά ισχυρό βιομηχανικό έθνος”, δήλωσε ο Σολτς.