Sony: Αντιμέτωπη με αγωγή 7,9 δισ. δολαρίων για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Sony: Αντιμέτωπη με αγωγή 7,9 δισ. δολαρίων για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
ANKARA, TURKEY - MARCH 21: In this photo illustration, a computer screen displays the logo of "Evolution Championship Series" and a smart phone screen displays the logo of "Sony" in Ankara, Turkey on March 21, 2021. Dogukan Keskinkilic / Anadolu Agency (Photo by Dogukan Keskinkilic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η αρμόδια δικαστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ότι η υπόθεση πρέπει να εξεταστεί

Αντιμέτωπη με μαζικές αγωγές ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων λιρών (7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) είναι η Sony, με τους ενάγοντες να ισχυρίζονται πως η κατασκευάστρια του PlayStation προέβη σε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, με αποτέλεσμα την υπερβολική επιβάρυνση των καταναλωτών.

Ειδικότερα, η  Sony Interactive Entertainment (SIE) «μηνύθηκε» (sic) πέρυσι από 9 εκατομμύρια καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο που αγόρασαν ψηφιακά παιχνίδια ή πρόσθετο περιεχόμενο μέσω του PlayStation Store της Sony.

Ο Alex Neill, συνήγορος των καταναλωτών που έχει εργαστεί σε προηγούμενες εκστρατείες, χειρίζεται την υπόθεση κατά της Sony, η οποία εκτιμάται πως μπορεί να κοστίσει στην εταιρεία έως 5 δισεκατομμύρια λίρες (6,23 δισεκατομμύρια δολάρια) συν τους τόκους. Οι δικηγόροι της ανέφεραν ότι η εκτίμηση των ζημιών ανέρχεται σε 6,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με το δικόγραφο, η εταιρεία έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της απαιτώντας τα ψηφιακά παιχνίδια να αγοράζονται και να πωλούνται μόνο μέσω του PlayStation Store, το οποίο χρεώνει προμήθεια 30% σε προγραμματιστές και εκδότες. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες έχουν πληρώσει υψηλότερες τιμές από ό,τι θα έπρεπε να πληρώσουν. 

Από την άλλη, οι δικηγόροι της Sony υποστήριξαν ότι η υπόθεση βρίθει νομικών κενών από την αρχή μέχρι το τέλος» και πως πρέπει να απορριφθεί. Ωστόσο, η αρμόδια δικαστική αρχή έκρινε ότι η υπόθεση πρέπει να εξεταστεί. Ο δικηγόρος των εναγόντων ανέφερε σε δήλωσή του ότι η απόφαση της Τρίτης ήταν «το πρώτο βήμα για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές θα πάρουν πίσω αυτά που τους οφείλονται».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Reuters