Η Sony παρουσιάζει τους κορυφαίους φωτογράφους του κόσμου

Η Sony παρουσιάζει τους κορυφαίους φωτογράφους του κόσμου

Το πρόγραμμα Global Imaging Ambassadors φέρνει κοντά τους «ηγέτες» της φωτογραφίας.

Χάρη σε μια νέα παγκόσμια πρωτοβουλία, η Sony βρέθηκε να συνεργάζεται με κάποιους από τους κορυφαίους φωτογράφους στον κόσμο, και «ηγέτες» στο χώρο, για να γιορτάσει την ομορφιά της φωτογραφίας. Μεταξύ των πρώτων συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Global Imaging Ambassadors (Παγκόσμιοι Πρεσβευτές Φωτογραφίας) είναι ο William Klein αλλά και φωτογράφοι από το κορυφαίο διεθνές πρακτορείο, Panos Pictures.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η Sony θα συνεργαστεί στενά με φωτογράφους με διαφορετικά στυλ και σε διαφορετικές τοποθεσίες. Μέσω αυτής της «συμβίωσης», η Sony θα μοιραστεί την τεχνική της εμπειρία και τα πρωτοποριακά της προϊόντα, ενώ θα αποκομίσει από τους συμμετέχοντες φωτογράφους εξαιρετικές φωτογραφίες, επαγγελματικά σχόλια και υποστήριξη για το εταιρικό της όνομα.

Διαβάστε ακόμη: Sony RX100: κάτι παραπάνω από μια ερασιτεχνική κάμερα

Δουλεύοντας με κάθε φωτογράφο ξεχωριστά, δημιουργούνται κατά παραγγελία έργα με στόχο μοναδικές εικόνες για το πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας τον άρτιο τεχνολογικά φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony. Σε αυτά τα κατά παραγγελία έργα, συμπεριλαμβάνεται και η επιστροφή στη Νέα Υόρκη του εξαιρετικού φωτογράφου William Klein, όπου πέρσι το καλοκαίρι -60 χρόνια μετά την πολύ σημαντική δουλειά του, Life is Good and Good for you in New York- κατέγραψε το Μπρούκλιν, μία πόλη, στην οποία αναφέρεται ως «η Αμερική του αύριο».

Το πρακτορείο Panos Pictures συμβάλλει στο πρόγραμμα με μια σειρά από καθιερωμένους και βραβευμένους φωτογράφους, όπως τους Zackary Canepari, Espen Rasmussen, Sanjit Das και George Georgiou. Τους τελευταίους 5 μήνες, αυτοί οι φωτογράφοι με τις φωτογραφικές μηχανές RX1/R και a7, της Sony, έβγαλαν φωτογραφίες σε μέρη, όπως τη Μαλαισία, τη Νορβηγία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Η Sony επιστρέφει με νέες φωτογραφικές μηχανές και φακούς

Η Sony τρέχει το πρόγραμμα, εκ μέρος του World Photography Organisation (WPO-Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας), ενός διεθνούς οργανισμού που παρέχει πολλές πλατφόρμες και προγράμματα για φωτογράφους όλων των επιπέδων και θεματικών τομέων, μαζί με εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα για το κοινό. Η Sony έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με τον WPO, μέσω της χορηγίας των ετήσιων βραβείων World Photography Awards.