Σόρος: 50-50 οι πιθανότητες ενός Grexit

Σόρος: 50-50 οι πιθανότητες ενός Grexit
Photo:

Πρόκειται πλέον για ένα παιχνίδι «lose-lose», δηλώνει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής. 

«Οι πιθανότητες να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ είναι σήμερα 50-50 και αυτό θα ‘’στέγνωνε’’ τη χώρα από μετρητά», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζωρτζ Σόρος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg αναφερόμενος στις εξελίξεις του ελληνικού ζητήματος.

Παράλληλα, προσέθεσε: «Είναι πλέον ένα παιχνίδι ‘’lose-lose’’ και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί, είναι να συνεχιστεί κουτσά-στραβά η παρούσα κατάσταση. Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα που έχει δεχθεί λάθος μεταχείριση από την αρχή, από όλες τις πλευρές».

Επιπλέον, ο 84χρονος επενδυτής σημείωσε: «Μπορεί να συνεχίσει κανείς να πιέζει επ’ αόριστον, προχωρώντας στις πληρωμές των τόκων χωρίς να απομειώνεται το χρέος, αλλά στο μεταξύ δεν θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτή τη στιγμή μπορώ να δω και τις δύο πιθανότητες», ενώ τόνισε: «Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των θεσμικών οργάνων που βοηθούν την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, μπορεί να οδηγηθούν σε κατάρρευση, και να καταλήξει η χώρα να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα».