Σόρος: Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι 1 στις 3

Σόρος:  Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι 1 στις 3
Photo:

Για πιθανότητες 50-50 έκανε λόγο πριν πέντε ημέρες ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

Συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» παραχώρησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην τροπή που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Σήμερα, οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι 1 στις 3. Ο κίνδυνος φαίνεται πως πρέπει να έχει μειωθεί, αφότου ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο», ενώ προσέθεσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Περιμένω ότι ο Τσίπρας θα διατηρήσει με μεγάλη ακρίβεια τη δημοτικότητά του, η οποία έχει ήδη μειωθεί στο 86% από το 58%».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης αυτής, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αναφέρθηκε και στην επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου στην οποία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην Ουκρανία: «Είμαι έτοιμος . Υπάρχουν συγκεκριμένες επενδυτικές ιδέες , για παράδειγμα σε αγροτικά έργα και έργα υποδομών . Θα επένδυα 1 δισ . δολάρια . Η επένδυση αυτή θα επέφερε κέρδη . Το ίδρυμά μου θα επωφελούνταν από αυτό. Οι ιδιωτικές επενδύσεις χρειάζονται ισχυρή πολιτική ηγεσία».