Σόρος: Ο ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας απειλεί να γίνει καυτός

Σόρος: Ο ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας απειλεί να γίνει καυτός

«Μία αποτελεσματική πολιτική προς την Κίνα δεν μπορεί να υποβαθμιστεί σε σλόγκαν», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος προειδοποιεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, βρίσκονται σε «έναν ψυχρό πόλεμο που θα μπορούσε σύντομα να γίνει καυτός».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Τραμπ να κατηγοριοποιήσει την Κίνα σε «στρατηγικό» ανταγωνιστή στα τέλη του 2017, ο Σόρος είπε ότι η προσέγγισή του είναι «πολύ απλοϊκή».

«Μία αποτελεσματική πολιτική προς την Κίνα δεν μπορεί να υποβαθμιστεί σε σλόγκαν. Πρέπει να είναι πιο βαθιά, λεπτομερής και πρακτική. Και πρέπει να περιλαμβάνει μία αμερικανική οικονομική αντίδραση στην Πρωτοβουλία «Belt and Road», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το CNBC, από το Νταβός.

Ο Σόρος, που έχει κάνει δωρεές στο κόμμα των Δημοκρατικών και είναι επικριτής του Τραμπ, σημείωσε επίσης: «Ατυχώς, ο Τραμπ δείχνει να ακολουθεί διαφορετική πορεία: Κάνει υποχωρήσεις στην Κίνα και διακηρύττει νίκη, ενώ κάνει νέες επιθέσεις στους συμμάχους των ΗΠΑ. Αυτό ενδέχεται να υπονομεύσει τον στόχο της αμερικανικής πολιτικής για μείωση των υπερβολών της Κίνας».

«Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε σε έναν ψυχρό πόλεμο που απειλεί να μετατραπεί σε καυτό», υπογράμμισε.