«Σπάει τα κοντέρ» και φέτος ο ελληνικός τουρισμός

«Σπάει τα κοντέρ» και φέτος ο ελληνικός τουρισμός
Modern look pool

Αναμένονται 27,5 εκατομμύρια τουρίστες φέτος- Στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ τα έσοδα.

Προς νέα χρονιά-ρεκόρ οδεύει ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και κάνουν λόγο για συνολικές αφίξεις από το εξωτερικό της τάξης των 27,5 εκατομμυρίων και έσοδα που μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση που οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, τότε θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για τον κλάδο.

Στα 27,5 εκατομμύρια αφίξεις περιλαμβάνονται και αυτές της κρουαζιέρας, ενώ χωρίς αυτές οι διεθνείς αφίξεις υπολογίζεται ότι θα κινηθούν φέτος στα επίπεδα των 25 εκατομμυρίων από 23,5 εκατομμύρια που ήταν το 2015. Αντίστοιχα, τα έσοδα από τον τουρισμό για το 2015 ανήλθαν στα 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ, κ άτι που σημαίνει ότι φέτος αναμένεται σημαντική αύξηση.

Οι εκπρόσωποι των tour operators που διακινούν σημαντικό μερίδιο του ευρωπαϊκού τουρισμού, μετέφεραν στην υπουργό Τουρισμού στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη θετική εικόνα στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα. Ανάλογη εικόνα μετέφερε και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ταξιδιών DRV, που επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο πρόεδρος του συνδέσμου, κ. Norbert Fiebig με δηλώσεις του στα ΜΜΕ για αυξητική πορεία των κρατήσεων.

Πηγή: Ημερησία