Σπάνιο μπουκάλι κρασί με πολύτιμους λίθους βγαίνει σε δημοπρασία

pixabay.com

Και μάλιστα η τιμή εκκίνησης ξεκινά από το αστρονομικό ποσό των 50.000 δολαρίων.

Στη δημιουργία μιας σπάνιας παρτίδας κρασιού Cabernet Sauvignon που θα κοσμείται από ρουμπίνια στα μπουκάλια, προχώρησε ένας μικρός παραγωγός στο Σακραμέντο των ΗΠΑ.

Σε συνεργασία με το διάσημο κοσμηματοπωλείο Stephen Silver δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό μπουκάλι Gemstone που θα δημοπρατηθεί στις 8 Αυγούστου V Foundation Wine Celebration «Momentum 2.0» σύμφωνα με το Business Insider. Το ξεχωριστό μπουκάλι κρασί με τα ρουμπίνια αποτελεί δημιούργημα της Amy Marks Dornbusch της Gemstone Vineyard’s και του Jared Silver της Stephen Silver Fine Jewelry’s.

Το Gemstone δημιουργεί γύρω στα 1.500 μπουκάλια ετησίως και το τελευταίο του «έργο» είναι το Ruby, που πήρε το όνομά του από την πρώτη κόρη του Dornbusch και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον ελίτ οινοποιό Thomas Rivers Brown. «Για αυτό το κρασί, η παραγωγή φτάνει μόνο από τρία έως τέσσερα βαρέλια», λέει η Amy Dornbusch. «Συνήθως προκύπτουν περίπου 75 έως 100 συλλεκτικές θήκες με το μπουκάλι κρασί και πωλείται αποκλειστικά μέσω της λίστας αλληλογραφίας μας».

Το μπουκάλι είναι στολισμένο με 120 ρουμπίνια και πάνω από 5 καράτια, της Stephen Silver Fine Jewelry. «Στην πραγματικότητα δεν έχουμε δημιουργήσει τέτοιο στο παρελθόν, οπότε ήταν λίγο πειραματισμός για τα κοσμηματοπωλεία μας» λέει ο Silver. Ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μόλις ο κάτοχος του μπουκαλιού καταναλώσει το κρασί, ο Stephen Silver θα αφαιρέσει τα ρουμπίνια για να φτιάξει ένα κόσμημα προσαρμοσμένο στα γούστα του καθενός.

Παράλληλα, ενώ η αρχική προσφορά δεν έχει ακόμη καθοριστεί για το μπουκάλι, η Dornbusch λέει ότι σκέφτεται την επιλογή «αγοράστε τώρα» στο ποσό των 50.000 δολαρίων. Ωστόσο εξετάζεται και η ζωντανή εικονική δημοπρασία λόγω της πανδημίας.

«Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που πειραματιστήκαμε με μια εικονική δημοπρασία. Χρησιμοποιούμε μια διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής προσφορών που ονομάζεται Greater Giving», επισημαίνει η Dornbusch.