Spotawheel: Σηκώνει νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ και επιταχύνει το πρόγραμμα ανάπτυξής της στην ΕΕ

Spotawheel: Σηκώνει νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ και επιταχύνει το πρόγραμμα ανάπτυξής της στην ΕΕ
«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι με την τεράστια ευκαιρία να ηγηθούμε του ψηφιακού μετασχηματισμού της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, αξίας 400 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία ο Covid-19 επιτάχυνε διεθνώς προς όφελός μας », δήλωσε ο Χάρης Αρβανίτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Spotawheel.

Η Spotawheel, μια ψηφιακή πλατφόρμα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Πολωνία, επεκτείνεται και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, μετά από τον νέο γύρο δανειακής χρηματοδότησης και ιδίων κεφαλαίων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ ενώ σημειώνει υψηλούς ρυθμούς πωλήσεων στους μήνες μετά το lockdown. Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η VentureFriends, με τη συμμετοχή της VelocityPartners, προσθέτοντας στους μετόχους στρατηγικούς επενδυτές- μεταξύ των οποίων η FJLabs με έδρα στις ΗΠΑ.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι με την τεράστια ευκαιρία να ηγηθούμε του ψηφιακού μετασχηματισμού της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, αξίας 400 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία ο Covid-19 επιτάχυνε διεθνώς προς όφελός μας. Η προηγμένη ψηφιακή μας πλατφόρμα χρησιμοποιεί τελευταίου επιπέδου απεικόνιση 360o , που σε συνδυασμό με την εγγύηση η οποία παρέχεται σε κάθε προσφερόμενο αυτοκίνητο, επιτρέπουν την ανέπαφη- αλλά και με δυνατότητα test drive- εμπειρία αγοράς στους πελάτες των χωρών που ήδη δραστηριοποιούμαστε. Ο άμεσος στόχος μας είναι να εντείνουμε τα δίκτυα εφοδιασμού μας στην Ε.Ε. και να αυξήσουμε τον ρυθμό απόκτησης αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι ήδη ταυτοποιημένα από αλγόριθμους που έχουμε αναπτύξει εσωτερικά και συνεχώς τιμολογούν εκατομμύρια αυτοκίνητα που προσφέρονται καθημερινά σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Χάρης Αρβανίτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Spotawheel.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την περαιτέρω στήριξη της Spotawheel στην επιδίωξή της να επεκταθεί διεθνώς ενώ αναβαθμίζει τις διαδικασίες προμήθειας αποθέματος βασισμένη σε αξιοποίηση δεδομένων από όλη την Ευρώπη. Η ομάδα εργάζεται αδιάκοπα προς την βελτίωση της εμπειρίας πελάτη αλλά και των εσωτερικών διαδικασιών και η προθυμία τους να γίνονται ολοένα καλύτεροι σε όλα τα μέτωπα είναι συγκλονιστική»,  δήλωσε ο Απόστολος Αποστολάκης, Partner στη VentureFriends.

Η προγραμματισμένη αναβάθμιση των υποδομών αγορών αυτοκινήτων της Spotawheel θα είναι επαναστατική για την ευρωπαϊκή βιομηχανία, ενδυναμώνοντας την στρατηγική της επέκταση για τα επόμενα χρόνια. Για αυτό το λόγο η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση υποψηφίων σε όλη την Ευρώπη που θα στελεχώσουν ένα ευρύ φάσμα της μέσω των προσφερόμενων ανοιχτών θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία γνώρισε την επιτυχημένη επέκταση της στην Πολωνία όπου αναπτύχθηκε 3 φορές ταχύτερα σε σχέση με τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα – η οποία αποτελεί και τη χώρα ίδρυσης- οδηγώντας ήδη σε κορυφαία μηνιαία στοιχεία για τις πωλήσεις του Ομίλου.

Η Spotawheel είναι ο ευκολότερος, πιο κατανοητός και απόλυτα διαφανής τρόπος για να βρει κάποιος ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο υψηλής ποιότητας ακριβώς στην πόρτα του. Πρόκειται για μία αξιόπιστη πλατφόρμα που επαναπροσδιορίζει όλη τη διαδικασία αγοράς και πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασισμένη στην εμπιστοσύνη, την τεχνολογία, το πάθος για την ποιότητα και την, απαλλαγμένη από άγχος, εμπειρία πελάτη. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης μπορεί να επιλέξει test drive ή να παραγγείλει το αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, στο πλαίσιο μιας πλήρους ανέπαφης διαδικασίας πώλησης ενώ παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών, και εγγύηση έως 5 χρόνια που αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η εταιρεία βασίζεται σε ένα υβριδικό – πρώτο στο είδος του – μοντέλο πώλησης αυτοκινήτων το οποίο συνδυάζει τόσο πρακτικές προώθησης και αγοράς-πώλησης, αναπτύσσοντας προηγμένους αλγορίθμους που ενώνουν σε πραγματικό χρόνο την Ευρωπαϊκή αγορά προσφοράς και ζήτησης. Ως αποτέλεσμα, οι αποφάσεις λαμβάνονται σε πολύ λιγότερο χρόνο αλλά και με μειωμένο κόστος συγκριτικά με τους παραδοσιακούς εμπόρους, ενώ επιτρέπει έναν κύκλο εργασιών αποθεμάτων έως και 3 φορές πιο γρήγορα από τον μέσο όρο της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον όμιλο της Spotawheel και για ευκαιρίες καριέρας επισκεφτείτε το www.spotawheel.com