Στα 22 δισ. δολάρια τα έσοδα της Disney – Ζημίες 18 εκατ. για τις πλατφόρμες streaming

Στα 22 δισ. δολάρια τα έσοδα της Disney – Ζημίες 18 εκατ. για τις πλατφόρμες streaming
Τα έσοδα από το streaming ψυχαγωγίας (εξαιρουμένου του ESPN+) αυξήθηκαν κατά 13% το τρίμηνο στα 5,64 δισ. δολάρια.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα του ομίλου Disney για το πρώτο τρίμηνο του 2024, με τις πλατφόρμες streaming που διαθέτει ο αμερικανικός κολοσσός της διασκέδασης να «μαζεύουν» σημαντικά τις ζημίες τους σε ετήσιο επίπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, τα έσοδα της Disney διαμορφώθηκαν σε 22,08 δισ. δολάρια έναντι των 22,11 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,21 δολάρια έναντι εκτίμησης για 1,10 δολάρια ανά μετοχή.

Streaming

Disney+ και Hulu – κατέγραψαν κέρδη στο τρίμηνο για πρώτη φορά.Σε συνδυασμό με το ESPN+, οι επιχειρήσεις streaming έχασαν 18 εκατ. δολάρια το τρίμηνο, πολύ μικρότερη από την απώλεια των 659 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα από το streaming ψυχαγωγίας (εξαιρουμένου του ESPN+) αυξήθηκαν κατά 13% το τρίμηνο στα 5,64 δισ. δολάρια και τα λειτουργικά κέρδη ήταν 47 εκατ. δολάρια μετά από ζημίες 587 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν. Η Disney πίστωσε την αύξηση των συνδρομητών του Disney+ και τα υψηλότερα μέσα έσοδα ανά χρήστη για τα κέρδη.

Οι συνδρομητές του Disney+ Core αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 6 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο σε 117,6 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Οι συνολικοί συνδρομητές της Hulu αυξήθηκαν κατά 1% σε 50,2 εκατομμύρια. Οι συνδρομητές του ESPN+ μειώθηκαν κατά 2% σε 24,8 εκατομμύρια.

«Τα αποτελέσματά μας καθορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το τμήμα μας Experiences καθώς και από την επιχείρησή μας streaming. Είναι σημαντικό ότι το entertainment streaming ήταν κερδοφόρο για το τρίμηνο και παραμένουμε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε κερδοφορία στις συνδυασμένες επιχειρήσεις streaming το 4ο τρίμηνο» ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ.

Τα έσοδα από τα πάρκα και τις εμπειρίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7% στα 5,96 δισ. δολάρια και οι διεθνείς πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 29% στα 1,52 δισ. δολάρια χάρη στην αύξηση της επισκεψιμότητας και τις υψηλότερες τιμές στο θέρετρο Disneyland του Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com