Στα 6,67 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της πράσινης «άφιξης» του ΧΑ

Στα 6,67 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της πράσινης «άφιξης» του ΧΑ

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει δημόσια προσφορά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Από 24 Ιουλίου έως 28 Ιουλίου ορίστηκε από τη διοίκηση της Algae Farms (Hellas),  της πρώτης εταιρεία που μπήκε στη νεοσυσταθείσα αγορά του Χρηματιστηρίου, ΕΝ.Α. ΣΤ.ΕΠ., δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες στους επενδυτές από τις προοπτικές που διανοίγονται έπειτα από 5 χρόνια «αγρανάπαυσης» του Χρηματιστηρίου,η περίοδος διεξαγωγής της διαδικασίας της δημόσιας προσφοράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει δημόσια προσφορά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών (ΗΒΙΠ) του Χ.Α.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που διατίθενται, μέσω του ΗΒΙΠ, ορίστηκε από την εταιρεία και ανέρχεται σε 6,67 ευρώ. Η τιμή διάθεσης είναι κοινή για όλους τους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η από 21/05/2014 έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και την ένταξη του συνόλου των μετοχών της στην ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διαδικασία θα θεωρείται επιτυχής και οι μετοχές της εταιρείας θα ενταχθούν στην κατηγορία ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ, εφόσον η προσφορά καλυφθεί στο σύνολό της και μετά την ολοκλήρωση της άντλησης κεφαλαίων, η εταιρεία διαθέτει τουλάχιστον 50 μετόχους.

Σε περίπτωση μερικής κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ή μη επίτευξης επαρκούς διασποράς, η διαδικασία θεωρείται ανεπιτυχής, ακυρώνεται η ένταξη στην ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ και τα χρήματα επιστρέφονται άτοκα στους μετόχους.

Μετά την κάλυψη του συνόλου των προσφερόμενων μετοχών, θα υλοποιηθεί η κατανομή των μετοχών στους επενδυτές.
Οι επενδυτές (ειδικοί και μη ειδικοί, όπως ορίζονται στον Ν. 3401/2005), ικανοποιούνται αναλογικά σε περίπτωση υπερκάλυψης.

Οι επενδυτές δεν βαρύνονται με κόστη και φόρους για την απόκτηση των προσφερόμενων μετοχών και την καταχώρησή τους στους Λογαριασμούς Αξιών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δίνουν εντολή για αγορά μετοχών στους χειριστές τους κατά την ανωτέρω περίοδο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μονάδα διαπραγμάτευσης στην κατηγορία ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ θα αποτελεί ο τίτλος μίας μετοχής.

Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται για μία τουλάχιστον μονάδα διαπραγμάτευσης (δηλαδή για 1 μετοχή) ή για ακέραιο αριθμό μετοχών (δηλαδή για 2,3,4, κλπ μετοχές).

Ανώτατο όριο εγγραφής, ανάλογα με το είδος του επενδυτή (ειδικός ή μη ειδικός) ορίστηκε από την εταιρεία, ως εξής:
– Μη ειδικoί επενδυτές μέχρι του ορίου των 24.999,16 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 3.748 νέες μετοχές στην τιμή διάθεσης των 6,67 ευρώ και
– Ειδικοί επενδυτές μέχρι του ορίου των 277.925,56 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 41.668 νέες μετοχές στην τιμή διάθεσης των 6,67 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτικό ΔΣ της εταιρείας της από 26.05.2014.

Οι επενδυτές, για να συμμετάσχουν στην απόκτηση μετοχών, μέσω του ΗΒΙΠ, πρέπει να τηρούν ενεργό Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, προκειμένου να καταχωρηθούν οι μετοχές που θα αποκτηθούν.

Βουλήσεις αγοράς θα γίνονται αποδεκτές, εφόσον έχει καταβληθεί το ισόποσο της συμμετοχής είτε έχει δεσμευτεί το ισόποσο της συμμετοχής σε πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων του επενδυτή από τα μέλη του ΧΑ, πριν την καταχώρηση της βούλησης αγοράς.

Ο κάθε επενδυτής θα μπορεί να συμμετέχει στη διάθεση μετοχών, μέσω ΗΒΙΠ, μέσω μίας δήλωσης βούλησης αγοράς, ενώ, καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου άντλησης των κεφαλαίων, θα μπορεί να τροποποιεί ή να ακυρώνει την προηγούμενη δήλωσή του και, ειδικότερα, μέχρι στις 17:00 της 28ης/7/2014.

Ο διακανονισμός των μετοχών ολοκληρώνεται την τρίτη ημέρα μετά και την ολοκλήρωση της κατανομής (Τ+3). Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διακανονισμού, οι μετοχές μεταφέρονται στη μερίδα Σ.Α.Τ. του κάθε επενδυτή.

Διευκρινίζεται ότι για την παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

– Δεν υπάρχει εγγύηση κάλυψης.
– Σε περίπτωση μερικής κάλυψης, η διαδικασία θεωρείται ανεπιτυχής, ακυρώνεται η ένταξη στην ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ και τα χρήματα επιστρέφονται στους επενδυτές άτοκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Η «πράσινη» καινοτομία μπαίνει στο Χρηματιστήριο

Μεγαλώνει η «πίτα» των ηλεκτρονικών δημοπρασιών φυσικού αερίου

Τα «πράσινα» ξενοδοχεία