Στα χέρια της Walmart για 3,3 δισ. δολάρια η Jet.com

Στα χέρια της Walmart για 3,3 δισ. δολάρια η Jet.com
epa05104062 (FILE) A file picture dated 28 November 2013 of customers come and go during a sale at a Walmart on Thanksgiving Day in Alexandria, Virginia, USA. US retail giant Wal-Mart Stores, Inc. on 15 January 2016 announced plans to close 269 stores and lay off 16,000 employees, 6,000 of them outside the United States. In a news release, the Bentonville, Arkansas-based company said it would close 154 stores in the United States and 115 others abroad. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά που δίνει στην αλυσίδα λιανικής ένα τεράστιο εργαλείο στη μάχη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στα χέρια της Walmart έναντι του ποσού των 3,3 δισ. δολαρίων περνά η Jet.com, η ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου και προσφορών που αποτελούσε τον μεγαλύτερο αντίπαλο της Amazon.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική αλυσίδα λιανικής, τα 3 δισ. δολάρια θα πληρωθούν σε ρευστό και τα 300 εκατ. δολάρια θα προσφερθούν σε μετοχές.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να καλύψει την κάμψη που είδε τα τελευταία τρίμηνα η Walmart, συνδυάζοντας το ήδη μεγάλο κοινό της Jet.com με την επιθυμία να χτυπηθεί ακόμη περισσότερο η Amazon.

«Η Walmart θα αναπτυχθεί γρηγορότερα, η καταναλωτική εμπειρία που επιδιώκουμε θα συμβεί πιο άμεσα, και θα καταστήσουμε το brand name Jet ακόμη πιο επιτυχές στο άμεσο χρονικό διάστημα», ανακοίνωσε ο Νταγκ ΜακΜίλον, πρόεδρος και CEO της Walmart.

Η Jet.com ξεκίνησε μόλις τον Ιούλιο του 2015 και ειδικεύεται στις παραγγελίες χονδρικής. Ο CEO της εταιρείας, Μαρκ Λορ, δεν είναι χθεσινός σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις, καθώς είχε ένα σημαντικό παρελθόν με μια ακόμη εταιρεία προσφορών σε είδη υγιεινής, την Diapers.com, την οποία και πούλησε στην Amazon το 2010.

Η Walmart σχεδιάζει να κρατήσει το όνομα Jet.com ούτως ώστε να συνεχίζει να προσελκύει ιδιαίτερα το νεανικό κοινό, ενώ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της εξαγορασμένης πλέον εταιρείας για να φέρει κοντά και τα υπόλοιπα προϊόντα της, μειώνοντας το κόστος των logistics.

Ο Λορ είχε ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει πολλά εκατομμύρια δολάρια από την αρχή του λανσαρίσματος της Jet.com από ιδιώτες επενδυτές, επιτυγχάνοντας έτσι πολύ μεγάλες προσφορές για τους πελάτες της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Jet.com, σκοπός της είναι να κάνει τα ψώνια πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα και συνάμα ακόμη περισσότερο διασκεδαστικά. Κι εκεί πάτησε ο Λορ για να κάνει την εταιρεία ένα επιτυχημένο εγχείρημα, το οποίο πλέον περνά στα χέρια του μεγαλύτερου εμπόρου λιανικών πωλήσεων στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Ο άνθρωπος που έβγαλε μια περιουσία σπάζοντας τα νεύρα της Amazon