Στα data θέλει να μπει η Apple – Έστησε μυστική ομάδα

Στα data θέλει να μπει η Apple – Έστησε μυστική ομάδα
epa07329970 A view of an Apple store in Grand Central Station in New York, New York, USA, 29 January 2019. The company is scheduled to report fiscal first-quarter results at the end of of day. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στόχος της είναι να βρεθούν νέοι τρόποι εκπομπής δεδομένων στη συσκευή του χρήστη, μειώνοντας την εξάρτηση από εταιρείες κινητής και ίντερνετ ή να συνδέει συσκευές, χωρίς την ύπαρξη ενός παραδοσιακού δικτύου.

 

Μυστική ομάδα με αντικείμενο εργασίας τη δορυφορική και ασύρματη τεχνολογία έχει φτιάξει η Apple, έτσι ώστε να βρεθούν νέοι τρόποι για την εκπομπή δεδομένων, όπως η σύνδεση στο ίντερνετ άμεσα στις συσκευές της, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η εταιρεία κατασκευής των iPhone έχει ζητήσει να δει αποτελέσματα μέσα σε πέντε χρόνια. Η εργασία της ομάδας βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος, Τιμ Κουκ, έχει δείξει ενδιαφέρον για το έργο, υποδηλώνοντας ότι είναι προτεραιότητα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η εργασία της Apple σε δορυφόρους επικοινωνιών και ασύρματη τεχνολογία επόμενης γενιάς δείχνει ότι ο στόχος της πιθανότατα είναι να μεταδίδει δεδομένα στη συσκευή ενός χρήστη, ενδεχομένως μειώνοντας την εξάρτηση από εταιρείες κινητής και ίντερνετ ή να συνδέει συσκευές χωρίς την ύπαρξη ενός παραδοσιακού δικτύου.