Στα δικαστήρια η Burger King επειδή τα μπιφτέκια της είναι…μικρά

Στα δικαστήρια η Burger King επειδή τα μπιφτέκια της είναι…μικρά
epa07803291 A Burger King sign sits above the restaurant in Sulphur Springs, Texas, USA, 29 August 2019. Burger King has added a meatless burger called the Impossible Whopper to its menu. EPA/LARRY W. SMITH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τακτικοί πελάτες της Burger King προχώρησαν σε αγωγή υποστηρίζοντας πως η εταιρεία τους παραπλανά σχετικά με το μέγεθος του Whopper burger.

Ομαδική αγωγή αντιμετωπίζει η δημοφιλής αλυσίδα Burger King, σύμφωνα με την οποία εξαπάτησε πεινασμένους πελάτες κάνοντας το Whopper burger να φαίνεται μεγαλύτερο στο μενού από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Ρόι Άλτμαν κάλεσε την εταιρεία να απαντήσει στην κατηγορία ότι παραπλανά τους τακτικούς πελάτες, κάτι που ισοδυναμεί με παραβίαση της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, στην αγωγή καταγγέλλεται πως το Whopper burger εμφανίζεται κατά 35% μεγαλύτερο στις φωτογραφίες των μενού των καταστημάτων, σε σύγκριση με την ποσότητα κρέατος που καταλήγει να σερβίρεται στα πιάτα των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την πλευρά της η Burger King απάντησε ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να σερβίρει μπέργκερ που μοιάζουν “ακριβώς όπως στην εικόνα”. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία: «Οι ισχυρισμοί των εναγόντων είναι εσφαλμένοι. Τα ψητά στη σχάρα μοσχαρίσια μπιφτέκια που απεικονίζονται στις διαφημίσεις μας είναι τα ίδια μπιφτέκια που χρησιμοποιούνται σε εκατομμύρια μπέργκερ Whopper που σερβίρουμε στους πελάτες μας σε όλη τη χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικαστής Άλτμαν, παρότι αποφάσισε πως «εναπόκειται στους ενόρκους πλέον να κρίνουν», εκτίμησε πως οι φωτογραφίες στα μενού, καθώς και οι τηλεοπτικές και online διαφημίσεις της εταιρείας δεν είναι παραπλανητικές.

Ο δικηγόρος των εναγόντων δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: