Στα Δικαστήρια ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη

Στα Δικαστήρια ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο βουλευτής κατηγορείται για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ενώπιον του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου έχει προσδιοριστεί για σήμερα η δίκη του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για το περιστατικό επίθεσης σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, πριν από περίπου δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

Ο βουλευτής, που έχει μεταφερθεί ήδη στα κρατητήρια της Ευελπίδων κατηγορείται για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορίες που αφορούν τη χειροδικία σε βάρος της κ. Κανέλλη, καθώς και την εκτόξευση ενός ποτηριού με νερό στην κ. Δούρου. Και οι τρεις ήταν καλεσμένοι στην ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος είναι παρών στο δικαστήριο. Η δίωξη σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε αυτεπαγγέλτα από την εισαγγελία.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Οι κλέφτες είναι στη φυλακή και εμείς στη Βουλή. Ήρθε η ώρα του Σαμαρά».

Η κα Κανέλλη, από την πλευρά της, σε δηλώσεις αναφέρθηκε σε «πολιτικό φασισμό» και τόνισε, για την παρουσία της στην Ευελπίδων, ότι έχει «ηθικό χρέος» να καταθέσει.

Πηγή: ΑΠΕ –ΜΠΕ