Στα σκαριά τεράστιο deal στη φαρμακοβιομηχανία

Στα σκαριά τεράστιο deal στη φαρμακοβιομηχανία

H Pfizer βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση της Medivation έναντι 14 δισ. δολαρίων.

Η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει κάτι περισσότερο από 80 δολάρια ανά μετοχή για την απόκτηση της Medivation, όπως αναφέρει το Fortune.com.

Αυτό σημαίνει πώς η προσφορά μπορεί να φτάσει τα 14 δισ. ευρώ.

Η Medivation αποτελεί μία από τις πλέον κερδοφόρες ανεξάρτητες βιοτεχνολογικές εταιρείες, καθώς η αξία των πωλήσεών της υπερβαίνει τα 2 δισ. δολάρια ετησίως.

Οι αναλυτές της Pfizer μάλιστα, εκτιμούν ότι οι πωλήσεις της έχουν τη δυνατότητα διπλασιασμού, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος

Με την εξαγορά της Medivation, η Pfizer θα πάρει υπό τον έλεγχό της ένα πολύ επιτυχημένο φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη, το Xtandi, το οποίο έχει ήδη πάρει έγκριση για να πωληθεί σε διάφορες χώρες.

Αναλυτές προβλέπουν ότι το Xtandi θα παράγει 1,33 δισ. σε όρους ετήσιων πωλήσεων μέχρι το 2020.

Pfizer και Medivation δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η Pfizer βασίζεται όλο και περισσότερο σε νέα φάρμακα, περιλαμβανομένων θεραπειών για τον καρκίνο, προκειμένου να τονώσει τα έσοδα, καθώς οι πωλήσεις των παραδοσιακών φαρμάκων της έχουν επιβραδυνθεί. Τον Αύγουστο, η εταιρία με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αφού οι πωλήσεις του φαρμάκου Ibrance για τον καρκίνο του μαστού ήταν υψηλότερες από τις εκτιμήσεις.