Στα τέλη Ιουλίου η κυκλοφορία των Windows 10

Στα τέλη Ιουλίου η κυκλοφορία των Windows 10

Η CEO της AMD αποκάλυψε κατά λάθος την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου λογισμικού της Microsoft.

Μια καλύτερη ιδέα για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 10, τα οποία η Microsoft έχει αναγγείλει πως θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2015, έρχεται να δώσει ένας από τους συνεργάτες της αμερικανικής εταιρείας. Σύμφωνα με την AMD, λοιπόν, η κυκλοφορία της αναμενόμενης νέας έκδοσης του λογισμικού της Microsoft θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Η «αποκάλυψη» της ημερομηνίας πραγματοποιήθηκε κατά λάθος, ύστερα από αναφορά σε αυτήν της Lisa Su, προέδρου και CEO της AMD. Η αναφορά της Su πραγματοποιήθηκε σε απάντηση της σχετικά με τα κέρδη της εταιρείας παραγωγής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στο πρώτο τρίμηνο του 2015, σε ερώτηση της ιστοσελίδας Seeking Alpha που ασχολείται με τον χρηματιστηριακό τομέα.

Φυσικά, τα σχέδια της Microsoft πάνω στις κυκλοφορίες των προϊόντων της είναι πάντα θέμα διαπραγμάτευσης για την εταιρεία. Αλλά η AMD, ως μια από τις βασικές εταιρείες παραγωγής CPU στον κόσμο, αναμένεται να έχει μια πολύ καλή και έγκυρη πληροφόρηση πάνω στο θέμα.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως η κυκλοφορία των Windows 10 αναμενόταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η Microsoft, για κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι του 2015. Ωστόσο μέχρι σήμερα η αμερικανική εταιρεία δεν είχε προσδιορίσει με ακρίβεια τον ακριβή μήνα κυκλοφορίας τους.

Στα τέλη Ιανουαρίου η εταιρεία είχε παρουσιάσει μια πρώιμη έκδοση του νέου λειτουργικού της συστήματος το οποίο συνόδευε με ένα πλήθος από αλλαγές, κυριότερη από τις οποίες ήταν η αντικατάσταση του Internet Explorer από έναν ολοκαίνουργιο browser, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Όπως επισημαίνει το Business Insider, αν οι αποκαλύψεις της Lisa Su αποδειχθούν ακριβείς τότε αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες η  κυκλοφορία νέων μοντέλων από laptops, tablets και desktops που θα λειτουργούν με το νέο λογισμικό της Microsoft.

ΤαWindows 10 θα είναι δωρεάν διαθέσιμα για τους ήδη χρήστες των Windows 7 και Windows 8.1.