«Σταματήστε τη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ»

«Σταματήστε τη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ»

Σήμερα η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του οργανισμού - Ποια ζητήματα είναι στην ατζέντα. 

Να σταματήσει η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ, ζητεί ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, σημειώνοντας ότι το σύνολο των φορέων της περιοχής του Πειραιά, είναι αντίθετο στην πώληση του Οργανισμού και η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται, πολιτικά και ηθικά, να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία.

Είναι αδιανόητο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο κορμός του Αττικού Λιμενικού Συστήματος, να περάσει στα χέρια ενός ιδιωτικού μονοπωλίου, τονίζει ο κ.Γραβρίλης και επαναλαμβάνει ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου ο ΟΛΠ να παραμείνει στο Δημόσιο, με όλες τις δραστηριότητές του και να αναπτύξει μια νέα σχέση με την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία.

Την ίδια θέση έχει εκφράσει ανοιχτά και ο νέος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης που έχει στείλει και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, πραγματοποιείται σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στις 12 το μεσημέρι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 14ης εταιρικής χρήσης του ΟΛΠ Α.Ε. για την περίοδο από 1-1-2013 έως 31-12-2013, που συνοδεύονται από την ετήσια Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και την Έκθεση Επισκόπησης /Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Επίσης απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 14ης εταιρικής χρήσης (1/1/2013 – 31/12/2013)

Διάθεση των ετήσιων κερδών για την εταιρική χρήση από 1/1/2013 μέχρι 31/12/2013.
Εκλογή Ελεγκτών, Τακτικών και Αναπληρωματικών, της εταιρικής χρήσης από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014 και καθορισμός της αμοιβής τους.

Έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων που χορηγήθηκαν στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2013, σύμφωνα με τα άρθρο 24 παρ. 2 του Κ.Ν.2190/1920 όπως ισχύει, και προέγκριση για τη χρήση 2014. Εκλογή Μελών Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω λήξης της θητείας του,ορισμός των ανεξάρτητων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (άρθρο 7 του Καταστατικού της Εταιρείας) και σύσταση της Επιτροπής Ελέγχου (άρθρο 37 του ν. 3693/2008).

Διαβάστε ακόμη: 

Αυτοί θέλουν να αγοράσουν τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ

Αύξηση 177% στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΛΠ το 2013