Στάσου ακίνητος και κέρδισε μια μπύρα!

Στάσου ακίνητος και κέρδισε μια μπύρα!

Η Amstel σας κερνάει μια μπύρα χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα - Δείτε το βίντεο.

Οι περαστικοί από την πλατεία βλέπουν το stand με τα χρώματα της Amstel. Πάνω του έχει ένα καμπανάκι και ένα χρονόμετρο. Το stand είναι έτοιμο να δώσει δωρεάν ένα κουτί μπύρα 500 ml σε όποιον καταφέρει να μείνει ακίνητος επί τρία λεπτά. Πολλοί προσπάθησαν, αρκετοί το κατάφεραν.

Το Amstel Pause είναι μια καμπάνια που ξεκίνησε στη Βουλγαρία και αποτελεί έμπνευση του δημιουργικού γραφείου Next Digital. Σκοπός του ήταν να δώσει τρία ολόκληρα λεπτά ηρεμίας και καθαρού μυαλού σε μια εποχή που όλη μας η μέρα είναι γεμάτη σκέψεις, υποχρεώσεις και περισπασμούς κάθε είδους. Εκεί που σχεδόν όλες οι παρόμοιες καμπάνιες απαιτούν από τον συμμετέχοντα να κάνει κάτι -εύκολο ή δύσκολο-. Η συγκεκριμένη επιβραβεύει το… τίποτα.

 Διαβάστε ακόμη: Παρατήστε τα πάντα για μία… μπύρα

Η δοκιμασία ξεκινά με το πάτημα ενός κόκκινου κουμπιού. Το χρονόμετρο είναι πρώην ταχύμετρο από αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’70 -θυμίζει κοντέρ από Seat και Lada της εποχής- και μετρά ακριβώς 180 δευτερόλεπτα. Μια κάμερα με αισθητήρα κίνησης ανιχνεύει τις κινήσεις του ανθρώπου μπροστά της και επιτρέπει μικρές αλλαγές στη στάση, αλλά όχι π.χ. να κουνήσεις το χέρι. Στο τέλος του τρίλεπτου το κουτί πέφτει στην υποδοχή με εκείνον τον ήχο που έχουμε συνηθίσει από τα vending machines.

Στη διάρκεια των 16 ημερών της καμπάνιας οι συμμετέχοντες κέρδισαν 1.344 μπύρες, δηλαδή χρειάστηκε συνολικός χρόνος πάνω από δύο μηνών… ακινησίας.