Σταθάκης: Άμεση εφαρμογή μέτρων 3,6 δισ.

Σταθάκης: Άμεση εφαρμογή μέτρων 3,6 δισ.
Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης προσέρχεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Από το 2018 οι αυξήσεις σε καύσιμα και κινητά.

 

Συμφωνία με τους Θεσμούς εντός του προσεχούς διαστήματος “βλέπει” ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, από τα 5,4 δισ. ευρώ που είναι τα μέτρα που έχουν αποδεχθεί κυβέρνηση και κουαρτέτο, τα 3,6 θα εφαρμοστούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα 1,8 δισ. θα είναι οι έμμεσοι φόροι και θα εφαρμοστούν το 2018.

«Τη Δευτέρα ξεκινάμε έναν ακόμα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, τώρα είμαστε κοντά σε ορισμένα θέματα και υπάρχει σε απόσταση σε άλλα. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα», εξήγησε ο υπουργός και προσέθεσε αναφερόμενος στο θέμα των «κόκκινων δανείων»:

“Υπάρχει απόσταση γιατί έχουν τεθεί από την πλευρά των δανειστών ζητήματα. Εμείς έχουμε υψηλότατο βαθμό προστασίας για τα στεγαστικά, την μικρομεσαία επιχείρηση κτλ. Οι δανειστές απαιτούν απελευθέρωση όλων των δανείων. Έχουμε ψηφίσει από τον Δεκέμβριο, ότι οι εταιρίες έχουν πολύ αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης. Μπορεί να γίνει μόνο από την Τράπεζα της Ελλάδος. Θα δοθούν άδειες, πολύ λίγες με πολύ αυστηρό πλαίσιο από την ΤτΕ».