Σταθάκης: Βασικός στόχος η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης

Σταθάκης: Βασικός στόχος η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης

«Θα επανεξεταστεί το θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ».

Συνάντηση με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ, είχε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομίας δήλωσε στον κ. Κίτμερ πως το υπουργείο δίνει βαρύτητα στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, καθώς και στην αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών, πράγμα το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς του στόχους. Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας που αφορά στη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρέσβης παρουσίασε το πλαίσιο των βρετανικών επενδύσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, των φαρμάκων και των υποδομών. Αναφερόμενος στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, ο κ.Σταθάκης ανέφερε στον κ. Κίτμερ πως το ζήτημα θα επανεξεταστεί.