Σταθερότητα και όχι πισωγυρίσματα ζητάει ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Σταθερότητα και όχι πισωγυρίσματα ζητάει ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Τι δήλωσε ο Θόδωρος Φέσσας μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα είχε ο Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την αντιπροσωπεία του ΣΕΒ να ενημερωθεί για το πώς πηγαίνει ο κλάδος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Φέσσας δήλωσε σχετικά:

«Πρέπει να έχουμε μια σταθερότητα και μια ομόνοια και ομοψυχία, ούτως ώστε να δούμε τι πρέπει να γίνει, πού πρέπει να πάμε, για να μπορέσουμε με συνεργασία, με συνεννόηση και με συναίνεση να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόσθεσε ότι η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και πώς τα πρώτα σημάδια είναι θετικά, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξουν πισωγυρίσματα.
Στο ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για το πώς εξελίσσεται η βιομηχανική παραγωγή ο επικεφαλής του ΣΕΒ, απάντησε: «Έχουμε δυστυχώς σαν ποσοστό της βιομηχανίας αρκετά χαμηλότερο από την Ευρώπη, γύρω στο 9% και ο στόχος της Ευρώπης να φανταστείτε τώρα, είναι γύρω στο 14%, πάει στο 20% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος μέχρι το 2020».

Σχετικά με την πορεία των εξαγωγών, ο κ. Φέσσας είπε ότι έχουν σταθεροποιηθεί και πως υπάρχει μια ελάχιστη πτώση σε σχέση με πέρυσι. «Τώρα αυτό είναι το στοίχημα: να είμαστε μια χώρα παραγωγής και εξαγωγών και όχι εισαγωγών και κατανάλωσης» τόνισε.

Ο κ. Φέσσας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης με σταθερότητα και κοινωνικό διάλογο.

Διαβάστε ακόμη: 

Σαμαράς: Εντός του έτους τα σημάδια ανάκαμψης