Το ΣτΕ βγάζει στη «σέντρα» τον Χαρδούβελη

Το ΣτΕ βγάζει στη «σέντρα» τον Χαρδούβελη

Σε μια πρωτοφανή κίνηση ο πρόεδρος του ΣτΕ ανέβασε στην ιστοσελίδα του το email 47 σελίδων του Χαρδούβελη στην Τρόικα.

Στον ιστότοπο του Συμβουλίου της Επικρατείας ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήριος Ρίζος, το email με το κείμενο 47 σελίδων που περιέχει τα προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα για την Ελλάδα και απευθύνεται προς τους εκπροσώπους της τρόικας, με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε ερωτηματικά και χαρακτηρίστηκε από κύκλους του ΥΠΟΙΚ ως πρωτοφανής.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ο κ. Ρίζος αναφέρει:

«Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι σχέσεις κυβέρνησης και δικαστών πατούν πλέον σε τεντωμένο σχοινί, ενώ υπενθυμίζουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης) για να ελέγξει εάν το υπουργείο Οικονομικών συμμορφώθηκε μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών που είχε δώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στην αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.

Κύκλοι, προσκείμενοι στον πρόεδρο του ΣτΕ, επισήμαναν πάντως ότι «αυτή η ενέργεια του προέδρου του ΣτΕ αποσκοπεί καθαρά στην ενημέρωση των συναδέρφων του, εν όψει των ζητημάτων, που εκκρεμούν στο δικαστήριο, αλλά και των προσφυγών, που αναμένεται να κατατεθούν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προς επίλυση».

Διαβάστε όλο το επίμαχο e-mail εδώ