Στη δημοσιότητα το «σημείωμα αυτοκτονίας» του Τζον Μακάφι- «Ύποπτος ο γραφικός χαρακτήρας» λέει η χήρα του

Στη δημοσιότητα το «σημείωμα αυτοκτονίας» του Τζον Μακάφι- «Ύποπτος ο γραφικός χαρακτήρας» λέει η χήρα του
epa03496655 The millionaire creator of McAfee antivirus, John McAfee, arrives for a press conference in Guatemala City, on 4 December 2012. Reports state that McAfee, 67, who arrived in the country since 03 December 2012 and will claim political asylum, is considered 'a fugitive from the Government of Belize after being accused of allegedly murdering a neighbor. EPA/SAUL MARTINEZ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Θέλω να ελέγξω το μέλλον μου, που δεν υπάρχει» αναφέρει μεταξύ άλλων το σημείωμα που φέρεται να βρέθηκε στην τσέπη του εκατομμυριούχου.

Η χήρα του πρωτοπόρου στην τεχνολογία antivirus Τζον Μακ Άφι έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μπερδεμένες λέξεις που έγραψε ο σύζυγός της προτού βάλει τέλος στη ζωή του, και πιστεύεται ότι αποτελούν το σημείωμα αυτοκτονίας του. Στην ανάρτηση που έκανε στο Twitter εχθές, η Τζάνις Μακάφι εκφράζει αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του σημειώματος και επισημαίνει πως έτσι κι αλλιώς το περιεχόμενό του δεν αντανακλά την ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου που έχει χάσει την ελπίδα του και θέλει να δώσει ένα τέλος.

«Αυτό είναι το υποτιθέμενο σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε στην τσέπη του Τζον. Σε καμία περίπτωση δεν ακούγεται σαν κάποιος που έχει χάσει την ελπίδα του και σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του. Αυτό το σημείωμα μοιάζει με κάποιο από τα tweet του Τζον», σημειώνει η χήρα του μεγιστάνα της τεχνολογίας, προσθέτοντας τα hashtags #NotASuicideNote #JusticeForJohnMcAfee στην ανάρτησή της.

Η Τζάνις, που παντρεύτηκε τον επιχειρηματία το 2013, δεν πιστεύει ότι ο Τζον Μακάφι ήταν εκείνος που έγραψε το σημείωμα. «Ο γραφικός χαρακτήρας είναι ύποπτος και αμφιβάλλω για την αυθεντικότητα του σημειώματος… Μοιάζει περισσότερο σαν κάποιον που προσπαθεί να μιμηθεί τον τρόπο γραφής του Τζον. Κι αν όντως το σημείωμα βρέθηκε μέσα στην τσέπη του, πού είναι γραμμές που δείχνουν ότι το χαρτί ήταν διπλωμένο;», διερωτάται η χήρα του Μακάφι.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεσμοφύλακες βρήκαν τον 75χρονο κρεμασμένο στο κελί του σε ισπανική φυλακή τον περασμένο Ιούνιο, και ο θάνατός του πιστεύεται ότι προκλήθηκε από αυτοκτονία. Το σημείωμα που δόθηκε εχθές στη δημοσιότητα βρέθηκε στην τσέπη του.

«Είμαι ένα παράσιτο-φάντασμα» ξεκινά το παράξενο σημείωμα με τον δυσανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα, που αναφέρει σε ένα άλλο σημείο «Θέλω να ελέγξω το μέλλον μου, που δεν υπάρχει». Αρκετά τμήματα του σημειώματος έχουν διαγραφεί, όπως μπορεί κανείς να δει στην ανάρτηση της Τζάνις και είναι δύσκολο να βγάλει κανείς νόημα από το αποσπασματικό κείμενο, που περιλαμβάνει φράσεις όπως «οι στάχτες της μνήμης» και αναφορές στο παρελθόν, το μέλλον και τις στιγμές του παρόντος.

Η επίσημη νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό του εκατομμυριούχου επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του εκατομμυριούχου προκλήθηκε από το ίδιο του το χέρι, ενώ περίμενε στο κελί του να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Ωστόσο η χήρα του Μακάφι επιμένει ότι ο σύζυγός της δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις. «Τα τελευταία του λόγια προς εμένα ήταν “σ’ αγαπώ, θα σου τηλεφωνήσω το απόγευμα”», είπε η 38χρονη μιλώντας έξω από τη φυλακή όπου βρέθηκε νεκρός ο 75χρονος τον περασμένο μήνα. Όπως εξήγησε, ο τρόπος που της μίλησε στην τελευταία τους συνομιλία δεν φανέρωνε έναν άνθρωπο που ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του.