Στη φυλακή επιστρέφουν Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ελεύθεροι για τις συμπληρωματικές κατηγορίες, ωστόσο προφυλακισμένοι για την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στη φυλακή επέστρεψαν μετά την απολογία τους οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον των ανακριτριών.

Ελεύθεροι, με κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν, για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που απολογήθηκαν σήμερα, ο γγ της Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ενώ ελεύθερος χωρίς όρους κρίθηκε ο τρίτος βουλευτής Χρήστος Παππάς.

Και οι τρεις ωστόσο θα παραμείνουν στη φυλακή, καθώς κρατούνται για τη βασική κατηγορία που αφορά την ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Οι όροι που επιβλήθηκαν σε Μιχαλολιάκο και Λαγό, θα τεθούν σε ισχύ στην περίπτωση αποφυλάκισής τους.

Οι Μιχαλολιάκος και Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσαν υπομνήματα στις δύο εφέτες, ενώ φέρονται να αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Χρήστος Παππάς για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων και επιπλέον για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Στα υπομνήματά τους και οι δύο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν ανυπόστατες τις συμπληρωματικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους, ενώ τονίζουν ότι δεν μπορούν να κριθούν εκ νέου προφυλακισμένοι για τα αδικήματα αυτά. Και οι δύο φέρονται να υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί προφυλάκιση και για αυτές τις κατηγορίες θα είναι παράνομη, καθώς τα ευρήματα βάσει των οποίων ασκήθηκε η συμπληρωματική δίωξη ήταν γνωστά από τον περασμένο Οκτώβριο που είχαν γίνει έλεγχοι στα σπίτια τους και καταγεγραμμένα σε εκθέσεις κατάσχεσης.

Ο Χρήστος Παππάς υποστηρίζει, επίσης, ότι μεταβλήθηκε σε κακούργημα η αρχικά χαρακτηρισμένη ως πλημμέλημα πράξη της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της δεύτερης κράτησής του. Υποστηρίζει δε ότι τα επίμαχα αντικείμενα είναι δύο βυζαντινά βιβλία.

Ο κατά τη δικογραφία αρχηγός της οργάνωσης υποστηρίζει ότι η κατηγορία σε βάρος του αφορά τέσσερα όπλα που είχε για την ασφάλειά του. Τονίζει δε, ότι ουδέποτε δόθηκαν σε τρίτο άτομο, ούτε έχουν εμπλακεί σε οποιαδήποτε από τις αποδιδόμενες παράνομες ενέργειες της οργάνωσης.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ένταση κατά την άφιξη Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού στο Εφετείο

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες Μιχαλολιάκου και Παππά

Απειλές από τη Χρυσή Αυγή δήλωσε πως δέχεται ο Χρ. Αλεξόπουλος