Στη φωλιά του «λύκου» ο Γιάννης Στουρνάρας

Στη φωλιά του «λύκου» ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο υπουργός Οικονομικών επισκέπτεται την Μπούντεσμπανκ - Ετοιμάζεται δάνειο γέφυρα για την Ελλάδα. 

Επίσκεψη εργασίας στη Φρανκφούρτη πραγματοποιεί την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τους επιχειρηματικού κόσμου και του τραπεζικού τομέα. Ο κ. Στουρνάρας θα έχει επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Deutsche Bundesbank).

Επίσης, θα μιλήσει σε γεύμα της επιχειρηματικής λέσχης Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft, παρουσία 100 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Διαβάστε: Χωρίς συμφωνία προς το παρόν για τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

Στο μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», εντείνονται παρασκηνιακά οι διεργασίες για νέο δάνειο – γέφυρα ύψους 10 – 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τη διετία 2014 – 2015. Η Αθήνα δεν φέρεται να αντιτίθεται σε νέο δάνειο, υπό την προϋπόθεση να μην το ακολουθούν νέα δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα. Χθες το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανέφερε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες μετά τις ευρωεκλογές , ενώ υποστήριξε ότι έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές για το δημοσιονομικό κενό του 2014 με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται πλέον στα stress tests των ελληνικών τραπεζών και τις μεταρρυθμίσεις.

Χθες η ΕΚΤ απέκλεισε τη χρονική μετάθεση (ανανέωση) της λήξης των ελληνικών ομολόγων που αγόρασε το Ευρωσύστημα προ κρίσης (ANFAs), όπως είχε συμφωνηθεί τον Νοέμβριο του 2012, εξέλιξη που ερμηνεύει τη «σπουδή» των Γερμανών για το τρίτο πακέτο.

Διαβάστε σχετικά: Από το «Γιάννη ξέχνα το» στο «Γιάννη ας πρόσεχες»