Στη Βουλή η αλλαγή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Η τροπολογία εξαιρεί τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ, από τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οφειλές των φορολογούμενων που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 1.10.2014.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση αυτή, καθώς και οι δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ ως και τον Φεβρουάριο καθώς και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Οι υπόλοιπες οφειλές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ θα μπορούν να ενταχθούν μόνο στις υφιστάμενες 12 έως 24 δόσεις.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης εξαπέλυσε στη Βουλή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, κατηγορώντας τον για απαξίωση της Βουλής και διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροποποιημένη ρύθμιση για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

«Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης» είπε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καραογλου. «Εγώ ως βουλευτής βλέπω συνολικά το θέμα… 31/12 τελειώνουν τα μνημόνια» πρόσθεσε.

«Μπορούσε να σταθεί κράτος με αυτή τη ρύθμιση; Αν υπάρχει οικονομολόγος που λεει ότι μπορεί, να μας το πει» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου αναφερόμενος στη ρύθμιση που αποσύρθηκε.

Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή της και μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξει το σύστημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο για τις νέες τροποποιήσεις εδώ